Hogwarts Legacy se podle JRC v Česku prodává výborně. Na God of War Ragnarök ale zřejmě nemá
i Zdroj: Warner Bros. / Press kit
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy se podle JRC v Česku prodává výborně. Na God of War Ragnarök ale zřejmě nemá

Hogwarts Legacy se podle JRC v Česku prodává výborně. Na God of War Ragnarök ale zřejmě nemá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2023 16:49

Český obchodní řetězec JRC nám poskytl první konkrétnější informace o prodejích očekávané kouzelnické akce Hogwarts Legacy (v krabicových verzích). Podle zástupce JRC a Smyrty Petra Kratochvíla se hra prodává velmi dobře, launch byl srovnatelný s Horizon Forbidden West. Zároveň ale naznačil, že byl loňský hit God of War Ragnarök ještě silnější.

Reklama

  • JRC na naší žádost okomentovalo start prodeje Hogwarts Legacy
  • Je prý srovnatelný s Horizon Forbidden West
  • God of War Ragnarök ale zřejmě vzbudil větší zájem

S Horizonem je hra srovnatelná i podobným obdobím vydání. Podle JRC ale Hogwarts Legacy lépe drží prodeje i po prvním víkendu. Téměř určitě se kouzelnické dobrodružství stane nejúspěšnější hrou února a Kratochvíl zároveň očekává, že se bude hra dobře prodávat dlouhodobě. “K titulu jsme pořádali i půlnoční prodej v Praze, dostavil se velký počet fanoušků, což velký zájem jen potvrdilo,” pochvaluje si.

Poukazuje ale na to, že zatím vyšla pouze pro počítače a konzole nové generace. Řada zájemců s PlayStationem 4, Xboxem One nebo Switchem tedy ještě na příležitost vypravit se do Bradavic čeká. 

Na druhou stranu však zároveň hra nepřekonala zájem o God of War Ragnarök. Kratochvíl odhaduje, že by pro to musela vyjít zároveň na všech platformách. Ragnarök ale vycházel pouze na konzolích PlayStation. Zájem o něj byl tedy i ve srovnání s Hogwarts Legacy doslova extrémní. To je možná trochu překvapivé. Harry Potter je totiž v České republice velmi silná a oblíbená značka a dalo by se předpokládat, že řada fanoušků sáhne právě po krabicové verzi v klasické obchodní distribuci.

Ještě lepšího srovnání se dočkáme na začátku března, kdy tradičně vychází žebříček nejprodávanějších her za předchozí měsíc.

Hogwarts Legacy mělo podle dat v Evropě nejlepší launch od Red Dead Redemption 2, pokud nepočítáme fotbal nebo Call of Duty
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit

Hogwarts Legacy mělo podle dat v Evropě nejlepší launch od Red Dead Redemption 2, pokud nepočítáme fotbal nebo Call of Duty

Podle dat z prodejů digitální kopií her zažila kouzelnická akce Hogwarts Legacy v Evropě nejúspěšnější první prodejní týden…

16. 2. 2023 15:56

Z evropských dat o digiálních prodejích mimochodem vyplývá, že Hogwarts Legacy plošně Ragnarök překonává, a lépe se (kromě Call of Duty a FIFA) prodávalo naposledy Red Dead Redemption 2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama