Frontier představují F1 Manager 2023. Přinese sprinty, simulaci F2 a F3, přepracované pneu a spoustu dalších úprav
i Zdroj: Frontier Developments
Novinka Frontier představují F1 Manager 2023. Přinese sprinty, simulaci F2 a F3, přepracované pneu a spoustu dalších úprav

Frontier představují F1 Manager 2023. Přinese sprinty, simulaci F2 a F3, přepracované pneu a spoustu dalších úprav

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 5. 2023 16:52

Studio Frontier Developments oficiálně oznámilo druhý ročník manažerského titulu F1 Manager 2023. Ten by měl navázat na loňskou premiéru a opravit řadu problémů a nedodělků, které ji provázely. Některé specializované magazíny dostaly v rámci preview možnost podívat se hře na zoubek.

Reklama

  • Došlo k oficiálnímu oznámení F1 Manager 2023
  • Přináší spoustu novinek a úprav
  • Dojde na simulaci F2 a F3, přepracované smlouvy, růst jezdců, simulaci gum a tak dále

Zatím ani nemáme konkrétní datum vydání, přehled novinek je ale docela podrobný. Pojďme si pro tyto potřeby posloužit třeba obsáhlým preview magazínu RacingGames.gg. Ten vypichuje především novinku v podobě implementace sprintových závodů. Ty jsou součástí skutečné Formule 1 už několik sezón, v loňském premiérovém ročníku F1 Managera ale trestuhodně chyběly. Teď by šestice speciálních událostí měla přesně reflektovat skutečnou soutěž včetně regulí kvalifikace a využití sad pneumatik.

Seznam zaměstnanců stáje rozšířil Sportovní ředitel, který se bude starat především o výcvik členů týmu mechaniků. Autoři slibují úplně překopaný systém zastávek v boxech, které by měly více stát na vašich rozhodnutích. Zároveň bude v případě zájmu možné spravovat jednotlivé tréninky mužstva mechaniků, jejich harmonogram a třeba i to, jak moc při přezouvání spěchají a tím pádem riskují.

Velmi důležité jsou změny na poli růstu, skautování a smluv. Mladí jezdci by se měli rozvíjet organičtěji, s novými programy růstu a zaměření na konkrétní atributy. Ze hry tak zřejmě zmizí stupidní a nerealistický systém zkušenostních bodů. Konečně dojde na přímou simulaci vývoje Formule 2 a Formule 3, přičemž jezdci musí pro rozvíjení schopností skutečně sedět za volantem. Bude tedy vhodné mladé pušky nechat sbírat zkušenosti v nižší třídě a monitorovat, jak se jim ve slabších třídách daří. Na ovládání těchto podniků ale zatím nedojde.

Změny se týkají i starších jezdců, kteří bez tréninku a s přibývajícím věkem budou strádat a ztrácet schopnosti. Velmi důležitou novinkou je možnost předběžných podpisů kontraktů, které otevírají podstatně bohatší možnosti plánování strategie do dalších sezón. Jezdce navíc během závodů nově řídí systém sebedůvěry. Pokud se bude na trati dařit, mohou získat silnou formu a lépe reagovat na vaše povely. Naopak opakované nezdary povedou ke spirále chyb a matných výkonů.

Vývojáři slibují také obtížnější správu financí nebo vývoj vozů, což byly problémy kterými první ročník trpěl. To se týká také nepříliš zajímavého a realistického fungování pneumatik, které by měly projít absolutní předělávkou. Nově bude hra brát zřetel na teplotu povrchu tratě i kostry pneumatiky a opotřebení, přehřívání a další aspekty by měly hrát klíčovou roli, tak jako ve skutečné Formuli 1. Doufejme, že bude důležitější i opotřebení, které loni fungovalo velmi primitivně.

Poslední novinkou je režim Race Replay, ve kterém získáte možnost vyzkoušet si některé klíčové momenty skutečné sezóny Formule 1. O něm se bude mluvit v příštích týdnech.

Vydání F1 Manager 2023 se chystá na léto pro PC i konzole.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama