FIFA 23 má poprvé v historii série přinést meziplatformní multiplayer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 23 má poprvé v historii série přinést meziplatformní multiplayer

FIFA 23 má poprvé v historii série přinést meziplatformní multiplayer

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 3. 2022 12:14

Insider Tom Henderson opět přináší další interní informace, tentokrát se ale věnuje jiné sérii, než na které jsme zvyklí. Dnešní únik se točí okolo připravovaného ročníku FIFA 23, jehož obsah by se měl vůči minulým letům značně proměnit.

Reklama

  • Insider Tom Henderson přináší zákulisní informace o FIFA 23
  • Nový ročník má poprvé obsahovat cross-play
  • Má dojít i k vylepšení Hypermotion či přidání ženských lig

I přes údajné komentáře ředitele EA ohledně licence bude fotbalová vlajková loď nadále pokračovat pod jménem FIFA (dost možná naposledy). Letošní ročník by navíc měl doznat několika změn – tou hlavní bude cross-play. Dle Hendersona si vývojáři přichystali vůbec poprvé spojení všech platforem do jednoho ekosystému, kde budou moct hráči na PC, Xboxu a PlayStationu společně zápolit ve všech přístupných režimech.

Další informace potvrzují dřívější spekulace. FIFA 23 by měla obsahovat mistrovství světa mužů (Katar 2022) i žen (Austrálie a Nový Zéland 2023). Ženský fotbal by se měl zároveň rozšířit o licence špičkových lig, a to například americkou, německou či anglickou. Ženský fotbal se ve hře poprvé objevil už v ročníku 16 v podobě hrstky národních týmů, dosud šlo ale spíše o kosmetický doplněk, který neměl valné využití například v online režimu. S implementací profesionálních lig by mohl být virtuální ženský fotbal konečně pořádně zajímavý.

K vylepšení dojde i u technologie Hypermotion Technology, která se měla nově tvořit pomocí pohybů v reálných zápasech, nikoliv skrze speciální obleky. Henderson ale tvrdí, že minimálně tento ročník nepřejde na free-to-play model, jak naznačovaly dřívější informace. Je ale nutné zmínit, že i tentokrát se jedná o spekulace, tudíž je nutné brát vše výše zmíněné s rezervou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama