Autoři UFL ukazují první záběry z hraní, takhle se rýsuje vyzyvatel FIFA a eFootballu
i Zdroj: Hrej.cz
UFL Novinka Autoři UFL ukazují první záběry z hraní, takhle se rýsuje vyzyvatel FIFA a eFootballu

Autoři UFL ukazují první záběry z hraní, takhle se rýsuje vyzyvatel FIFA a eFootballu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 1. 2022 11:35

Studio Strikerz Inc. zveřejnilo první obsáhlejší video s gameplay záběry z připravovaného virtuálního fotbalu UFL. V něm se pochlubilo partnerstvím s řadou prestižních klubů a fotbalistů včetně portugalské hvězdy Cristiana Ronalda a zároveň připomnělo, že UFL bude především o “maximálně férovém” multiplayerovém zážitku.

Reklama

  • Fotbalové UFL se představuje na prvních záběrech
  • Autoři si zajistili podporu hvězd včetně Ronalda
  • Mezi licencovanými kluby nechybí Leverkusen

Ve hře se tak vedle klasických zápasů objeví také varianta 2 na 2 a 3 na 3 (dva nebo tři hráči se dělí o ovládání celého týmu). V titulním režimu UFL se hráči s týmy složenými z kolem 5000 skutečných hráčů budou protloukat jednotlivými divizemi a stoupat až na vrchol. Autoři opět kladou velký důraz na to, že má být matchmaking maximálně férový a párovat hráče na stejné úrovni schopností, čímž se hra snaží tvořit protějšek FIFA Ultimate Teamu, který obklopuje řada spekulací o upravování herního zážitku.

Nejlepší hráči se pak střetnou v Premier Division a v průběhu roku se vyprofiluje jeden šampion.

Ve hře bude existovat zatím blíže nespecifikovaný systém vylepšování a progressu. Kromě nákupu lepších hráčů zřejmě půjde pilovat i ty stávající, a nějakou roli nakonec budou hrát i skutečné peníze. První záběry z menu hry ukazují, že se správa a tvorba týmu v mnohém podobá právě zmíněnému FUTu, v tomto ohledu se tedy autoři nesnaží o žádnou revoluci. Samozřejmostí jsou úpravy vizuální s nabídkou dresů, stadionů a dalších detailů.

Strikerz pro podporu hry podepsali celou řadu zvučných jmen. Kromě zmíněného Ronalda se tvářemi hry stali Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Roberto Firminho a Oleksandr Zinchenko. Licencované kluby pak kromě dříve odhaleného West Hamu zahrnují Borussii Monchengladbach, Bayer Leverkusen (ve hře se tedy jistě objeví Patrik Schick), Sporting Lisabon, Šachtar Doněck, Besiktas, Monako, Rangers nebo Celtic. Zvláštním partnerem je i britský poloprofesionální klub založený influencery Hashtag United.

FIFA a eFootball mají nového konkurenta. UFL slibuje revoluci v žánru fotbalu a maximálně férovou hratelnost
i Zdroj: Hrej.cz

FIFA a eFootball mají nového konkurenta. UFL slibuje revoluci v žánru fotbalu a maximálně férovou hratelnost

Studio Strikerz Inc. na včerejší akci Opening Night Live v rámci Gamescomu představilo svou prvotinu, fotbalovou simulaci…

26. 8. 2021 09:56

Samotný gameplay začíná kolem časové značky 14:55. Záběry jsou ale velmi kusé a nevyhlazené. Názor si můžete udělat sami, já osobně zatím přesvědčen nejsem.

UFL má vyjít “až bude hotovo” během letošního roku na Xbox Series, Xbox One, PlayStation 5, a PlayStation 4. O PC verzi stále nepadla ani zmínka.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama