Dle šéfa EA je licence FIFA prakticky k ničemu, naopak jen brzdí zajímavé nápady a partnerství
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 22 Novinka Dle šéfa EA je licence FIFA prakticky k ničemu, naopak jen brzdí zajímavé nápady a partnerství

Dle šéfa EA je licence FIFA prakticky k ničemu, naopak jen brzdí zajímavé nápady a partnerství

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 2. 2022 10:57 2

CEO společnosti Electronic Arts Andrew Wilson se v listopadu loňského roku interně rozpovídal o tom, proč podle něj nemá spolupráce s asociací FIFA žádnou pořádnou hodnotu. Anonymní zdroje webu VGC sdělily, že Wilson považuje licenci FIFA za zbytečnou, ba naopak její regule jen brzdí zajímavé nápady a koncepty, které by virtuální fotbal od EA mohly okořenit.

Reklama

  • Šéf EA Andrew Wilson prý svým zaměstnancům sdělil, že licence FIFA nepřináší virtuálnímu fotbalu moc užitku
  • Kromě licencí mistrovství světa jde dle něj spíš o překážku
  • FIFA prý brzdí nové herní režimy, partnerství se značkami i implementaci nových prvků hry

Wilson prý zaměstnancům sdělil, že je licence doslova “překážkou” v ambicích EA. Asociace prý studiu komplikuje rozvoj her mimo klasické režimy 11 proti 11 na standardním fotbalovém hřišti. Na druhou stranu pak FIFA přináší herní sérii v podstatě jen “čtyři písmenka na obale”, s výjimkou let, kdy se koná mistrovství světa, které samozřejmě FIFA zaštiťuje. 

Společnost EA tato tvrzení nepotvrdila, ani nevyvrátila.

O možnosti, že společnosti půjdou po téměř třiceti letech spolupráce vlastními cestami, se začalo hovořit v říjnu loňského roku. Tedhy společnost EA tak trochu překvapivě zveřejnila, že uvažuje o změně jména své fotbalové série. Důvodem byly samozřejmě peníze a údajně velmi obtížná jednání o nákladné licenci FIFA. Firma si později zaregistrovala ochrannou známku EA Sports FC. FIFA naopak oznámila, že je otevřená námluvám s dalšími herními vývojáři (například s Konami).

EA se s organizací FIFA zřejmě pře kvůli penězům, asociace chce za licenci miliardy
i Zdroj: Hrej.cz

EA se s organizací FIFA zřejmě pře kvůli penězům, asociace chce za licenci miliardy

Překvapivé oznámení společnosti EA, která minulý týden přiznala, že uvažuje o změně názvu fotbalové série FIFA, má zřejmě…

14. 10. 2021 10:31

Současné smlouvy platí až do pořádání letošního mistrovství světa ve fotbale v Kataru. Dle informací VGC by tak mohla FIFA 23 být posledním dílem série, který využije název asociace. Titul má zároveň přinést licencovaný turnaj včetně varianty se ženskými týmy.

Wilson dle zdrojů zaměstnancům vysvětlil, že společnosti generuje spoustu obsahu dalších 300 různých licencí, a že FIFA v tomto ohledu není příliš důležitá. Navíc brání dalším zajímavým obsahům, kvůli partnerství FIFA a sportovní značky Adidas například ve hře nemůže být ve větší míře zastoupen populární výrobce Nike. Také argumentuje tím, že asociace výrazně zpomaluje změny a přidávání nových prvků do hry.

Jak situace a vztah EA a FIFA dopadne zatím nevíme, a pravděpodobně to zatím neví ani zástupci obou stran. Je však pravděpodobné, že od příštího roku, respektive ročníku 24, ponese série fotbalu od EA nový název.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama