EA konečně získává licenci IIHF, v NHL 22 se tedy objeví Mistrovství světa se skutečnými dresy nebo ženské týmy
i Zdroj: Hrej.cz
NHL 22 Novinka EA konečně získává licenci IIHF, v NHL 22 se tedy objeví Mistrovství světa se skutečnými dresy nebo ženské týmy

EA konečně získává licenci IIHF, v NHL 22 se tedy objeví Mistrovství světa se skutečnými dresy nebo ženské týmy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 12. 2021 21:41

Společnost EA Sports oznámila, že se s mezinárodní hokejovou federací IIHF dohodla na získání práv a licencí. V NHL 22 se tak objeví pořádná porce nového obsahu, který bude velmi atraktivní i pro evropské hráče a obzvláště ty z České republiky. Můžeme se zatím těšit na licencovaný šampionát Mistrovství světa juniorů a nové funkce pro hru samotnou, v lednu pak dorazí i dospělé Mistrovství světa včetně ženské verze.

Reklama

  • EA Sports získává licenci IIHF
  • V NHL 22 se tedy objeví juniorské mistrovství světa a v lednu i to dospělé včetně žen
  • Slibuje autentický formát a grafiku, může se ale vyskytnout problém se soupiskami

S licencí IIHF konečně končí letitý trend nevzhledných fiktivních dresů národních týmů ve smyšleném světovém poháru. Do všech režimů přichází licencované předměty, dresy i názvy organizací. První vlaštovkou v rámci soutěží bude oficiálně licencovaná podoba Mistrovství světa juniorů v ledním hokeji 2022, které ve skutečnosti proběhne od 26. prosince do 5. ledna příštího roku v Kanadě (účastní se ho hráči do 20 let). Ve skupině A se ho zúčastní i česká reprezentace, ve druhé skupině zabojují Slováci. NHL 22 má nabídnout plně licencovaný zážitek včetně grafiky vysílání. Soupisky budou zatím použity z loňského ročníku, v momentě ohlášení budou ale aktualizovány na ty nové.

Vedle toho do hry konečně přibyde možnost sdílení soupisek, v rámci kterých můžou hráči tvořit dokonce i vlastní ligy a dále je sdílet se světem. Dále se pak hráčům, kteří vlastní HUT týmy na Xbox One nebo PlayStation 4 otevírá možnost přenést si svůj tým na odpovídající next-gen konzoli (tedy z Xboxu One na Xbox Series a PS4 na PS5). Lze tak učinit jen jednou, tímto směrem, a v next-gen verzi nesmí být vytvořen jiný HUT tým.

V lednu pak konečně hráči NHL 22 dostanou možnost zahrát si licencované Mistrovství světa IIHF, a to i v ženské verzi. Stane se tak vůbec poprvé, kdy na led v sérii NHL vyjedou ženské týmy (i když ve hře už léta bizarně existuje možnost vytvořit si hráčku a soutěžit v mužských klubech). Stejně jako soutěž juniorů by i tato mistrovství měla mít plnou podporu licencí.

Web Polygon ale upozorňuje na to, že by u všech šampionátů mohlo dojít k problémům se soupiskami. Za národní týmy Kanady a Spojených států, logicky včetně těch juniorských, zpravidla ve velké míře nehrají hvězdy NHL, kterým se mistrovství světa kryje s kalendářem NHL (a navíc není příliš atraktivní), soupisky tak většinou doplňuje řada hráčů z univerzitních lig, které mají dlouhodobě s licencováním v počítačových hrách zásadní problém. 

Ten pak může nastat i u ruské reprezentace, kde bude citelně chybět licencovaná KHL. To by se ostatně mohlo dotknout i řady evropských nároďáků včetně České republiky. V nejčerstvější nominaci výběru trenéra Pešána (shodou náhod zveřejněné dnes) na Channel One Cup je hned devět hráčů z KHL včetně poměrně zkušených členů týmu Simona Hrubce, Libora Šuláka nebo Tomáše Hyky. Soupisku na Mistrovství světa sice jistě doplní (a vystřídá) řada hráčů neúčastnících se play-off NHL, některá jména ale i tak mohou chybět. Uvidíme, jak jsou v tomto ohledu nastavena pravidla a licencování.

Už brzy... (Zdroj: IIHF)
i Zdroj: Hrej.cz
Už brzy... (Zdroj: IIHF)

Společnost EA mimochodem upozorňuje na to, že s licencí IIHF souvisí i olympijský turnaj. Dost možná se tedy v rámci NHL 22 dočkáme i autentického turnaje na Zimních olympijských hrách v Pekingu. Ten ve skutečnosti proběhne od 4. do 20. února příštího roku. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama