NHL 22 přináší téměř půl hodiny skutečných, komentovaných záběrů přímo ze hry
i Zdroj: Hrej.cz
NHL 22 Novinka NHL 22 přináší téměř půl hodiny skutečných, komentovaných záběrů přímo ze hry

NHL 22 přináší téměř půl hodiny skutečných, komentovaných záběrů přímo ze hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2021 18:39

Studio EA Sports konečně fanouškům nejen virtuálního hokeje přineslo očekávanou porci záběrů přímo ze zápasů v NHL 22. Konkrétně jde o 27 minut komentovaného hraní, které představuje nový engine pohánějící hru, nové možnosti fyzikálního modelu i nový prvek X-Factor v praxi.

Reklama

  • NHL 22 se představuje v 27 minutách komentovaných záběrů přímo ze hry
  • Komentář rozebírá efekty enginu Frostbite, nahrávky i vliv X-Factoru
  • Hra se zpřístupní v EA Play už 7. října

Video se v několika kapitolách zaměřuje na různé aspekty hratelnosti nebo hry jako takové. Autoři dopodrobna rozebírají například vylepšený systém přihrávek, který by nově měl mnohem více akcentovat obtížnost konkrétních situací. Přihrávání za komplikovaných podmínek, tedy například v plné rychlosti, v bekhendu nebo v zahuštěném poli, by mělo být obtížnější než kdy dříve a hra při takových přihrávkách hráči tolik nepomůže. V takových případech navíc do hry promluví systém X-Factor, v kůži hvězdných nahrávačů budou asistence přece jen o něco jednodušší i pod tlakem.

Velmi zajímavá je kapitola týkající se srovnání rychlostí virtuálních hokejistů, ve které autoři naráží na častou stížnost hráčů, kterým se nelíbí, že ani nejrychlejší hvězdy nejsou schopny adekvátně ujet pomalejším protihráčům. Vedle toho samozřejmě komentář rozebírá i vylepšení související s novým enginem Frostbite. Vypichuje například nový systém kontaktu s holemi, který by měl na minimum omezit klasické prolínání hokejek a těl protihráčů nebo bariér. Prý má ale toto vylepšení i čistě praktický přínos. Autoři totiž mohli zredukovat “dopočítávání” momentů, kdy by hráč za normálních okolností nemohl kontrolovat puk, i když se ho ve hře opticky hokejkou dotýká. Přiznávají tak, že hra často nedostatky fyzikálního režimu kompenzovala poměrně netransparentním způsobem. Systém má také značně zlepšit model vypichování puku, který byl v posledních ročnících občas skutečně k vzteku.

Asi nejdůležitější je to, že si můžete z gameplay záběrů udělat vlastní obrázek o tom, jak hokej poháněný Frostbitem vypadá. Své dojmy nám můžete sdělit v komentářích.

NHL 22 vychází na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5 15. října. Předběžný desetihodinový přístup pro předplatitele služby EA Play (nebo Xbox Game Pass Ultimate) se otevře 7. října. Předplatitelé nejvyšší X-Factor edice pak dostanou přístup k plné hře 12. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama