Dojmy z hraní Songs of Conquest, nových Heroes III
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz
Preview Článek Dojmy z hraní Songs of Conquest, nových Heroes III

Dojmy z hraní Songs of Conquest, nových Heroes III

Michael Durčák

Michael Durčák

15. 7. 2022 14:00 1

Seznam kapitol

1. KDE SE VZALO, TU SE VZALO 2. TOHLE JÁ ZNÁM 3. VELKÁ NADĚJE

Jestli tak jako my milujete tahové strategie, Song of Conquest nesmíte minout. Už podle fotek vám hodně rychle docvakne, že se jedná o poctu, ale vlastně i tak trochu kopírku legendárních Heroes of Might and Magic III. Jasně, tahle třiadvacet let stará klasika díky fanouškům stále funguje, ale věřte mi, že díky nové hře od švédského Lavapotion budete konečně mít šanci posunout se ve svém herním životě o něco dál.

Reklama

Zajímavé je, že na rozdíl od mnoha jiných her, které kopírují slavné tituly se Švédové za svou inspiraci v Heroes III nestydí. A proč taky? Podle Lavapotion totiž naopak láska k více než dvacet let starým hrám dokazuje, že tu existuje díra na trhu, kterou je nutné zaplnit.

A podobných titulů, které například ještě navíc tvůrci zmastili za pomoci nepovedeného remasteru jako třeba v případě Warcraft III, je mnohem víc. Ona inspirace a v uvozovkách kopírování ověřených a hráči milovaných herních mechanik nemůže být v takovémto případě na škodu. Nostalgii totiž bude učiněno za dost, ale zároveň se vaše milované hry dočkají nového kabátku a vy budete mít zase co hrát. 

Dojmy z hraní Songs of Conquest, nových Heroes III
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz

Kromě toho ani v případě Songs of Conquest nejde jen o laciné kopírování. Tvůrci přidali do hry vlastní mechaniky, obsah, příběhy, kampaně a jednotky, ale hra dokázala obstát jako samostatný titul. Aktuálně si můžete Songs of Conquest koupit v předběžném přístupu na Steamu za třicet eur už prakticky více než měsíc.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Vývojář: Lavapotion
  • Vydavatel: Coffee Stain Studios
  • Platforma: PC
  • Multiplayer: ano
  • Čeština: ne
  • Žánr: Tahová strategie
  • Datum vydání: Léto 2023
  • Hotovo: Předběžný přístup

Tvůrci tvrdí, že hlavní mechanismy jsou k dispozici a na tomhle se nic měnit nebude ani v plné verzi. Kromě jádra hry navíc dostanete k dispozici i dvě kampaně, editor map, komunitní obsah (který je čile podporován) a v neposlední řadě i lokální a online multiplayer.

Do budoucna pak tvůrci velice pravděpodobně přidají do hry minimálně další dvě kampaně. Ve hře jsou čtyři hratelné frakce, ale kampaně jen dvě. Další národy pak budou doplňovány zřejmě za pomocí DLC, jak je dnes v módě. Vyloučit však po vzoru Heroes III nejdou ani klasické datadisky, které však dnes takřka úplně vymizely.

Dojmy z hraní Songs of Conquest, nových Heroes III
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz

Švédové sami říkají, že se do early accessu rozhodli jít, protože hra byla ve vývoji už pět let a oni potřebovali reprezentativní vzorek aktivních hráčů. Ten jim má pomoci vysvětlit, jaké aspekty hry by měly být prioritou a na čem by bylo ztrátou času dále pracovat. Už jen během hraní a psaní tohoto textu navíc do hry přibily dva signifikantní patche, které zlepšily výkon hry a odstranily některé chyby, jimiž hra trpěla. Budiž to důkazem, že tvůrcům na stavu hry a zpětné vazbě skutečně záleží.

Nezapomněli jsme mimochodem ani na pixel artový styl celé hry, ale upřímně řečeno nám nevadil a tak jako u dalších podobných her platí, že ho za chvíli zkrátka přestanete vnímat. Navíc ke hře sedí mnohem více než moderní grafický kabátek, neboť, ten by nešel dohromady s poctou skoro čtvrt století staré hry.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama