Do tvorby her ze světa Vampire: The Masquerade se pustí více vývojářů. Slavná licence se stala více dostupnou
i Zdroj: Paradox
Novinka Do tvorby her ze světa Vampire: The Masquerade se pustí více vývojářů. Slavná licence se stala více dostupnou

Do tvorby her ze světa Vampire: The Masquerade se pustí více vývojářů. Slavná licence se stala více dostupnou

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 4. 2022 11:34

Paradox, pod jehož dohledem poslední léta (ne)rozkvétá Bloodlines 2, se rozhodl propůjčit licenci na World of Darkness i dalším vývojářům. Program Unbound, navazující na loňskou iniciativu Vampire Jam, láká na přístup ke slavné značce Vampire: The Masquerade nebo Werewolf: The Apocalypse

Reklama

  • Paradox dává nezávislým vývojářům možnost pracovat na hrách ze světa World of Darkness 
  • Projekty vycházející např. z Vampire the Masquerade musí být vydávány na Itch.io

Podmínky pro schválení návrhu se vztahují k tomu, že hra musí být publikována na stránkách Itch.io a že nesmí být podporována žádnou formou crowdfundingu či dedikovaného webu (monetizace skrze YouTube, Twitch či Patreon je ale povolena). Ze všech případných zisků si rovněž Paradox ponechává jednu třetinu, přičemž platí, že se prodávat lze i assetty, tzn. pouze části her.

Co určitě stojí za zmínku, je také to, že se neoficiální projekty nestávají kánonem světa World of Darkness, neboť ani sama sousloví Vampire: The Masquerade a World of Darkness nesmí vstoupit ani do názvu těchto her. Z návrhů loňského Vampire Jam bylo schváleno celkem šest her, které jsou vydány spolu se spuštěním programu Unbound: Descent, The Chantry Trials, The Game of Elders, The Autumn People, Praxis a Prodigal.

Z oficiálních projektů, které značku World of Darkness přejali mezi posledními, lze uvést Werewolf: The Apocalypse – Earthblood a Vampire: The Masquerade – Bloodhunt. Z těch, na něž teprve dojde, lze zase vypíchnout Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest, příběhovou adventuru Vampire: The Masquerade – Swansong a dosud nevydané Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama