Do třetice všeho dobrého. Hitman 3 se prodával třikrát lépe než předchozí díl
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do třetice všeho dobrého. Hitman 3 se prodával třikrát lépe než předchozí díl

Do třetice všeho dobrého. Hitman 3 se prodával třikrát lépe než předchozí díl

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 4. 2021 12:00

Poslední cesta Agenta 47 nemusela být po chuti úplně každému, zvláště pro nepříliš zdařilé vyústění děje s razantní změnou hratelnosti. Mírné zaškobrtnutí před nástupem finálních titulků nicméně nedokázalo ohrozit prodeje, kterých třetí díl dosáhl.

Reklama

Podle CEO studia Hakana Abraka předčil Hitmana 3 ve směru čistého komerčního úspěchu svého předchůdce o 300 %. A není se čemu divit. Už krátce po jeho vydání bylo oznámeno, že hra zaznamenala vůbec nejúspěšnější digitální launch v historii série a že se vývoj zaplatil už po týdnu prodejů. Připočteme-li k této informaci i vysoká hodnocení v recenzích, chválících zvláště bezbřehost herních mechanismů, lze současný úspěch vnímat jako více než opodstatněný.

Úspěch vývojářů lze pozorovat i na dalších frontách. Tím nejvíce patrným je aktuální otevření barcelonské pobočky. IO Interactive Barcelona se tímto krokem stalo v pořadí třetím studiem, které se spolu s IOI Copenhagen and IOI Malmö zapojí do tvorby projektů ze světa Hitmana, Projectu 007 a produkci neoznámených herních značek.

Když už je řeč o pokračování Hitmana, je pochopitelně nasnadě připomenout, že se Agent 47 odporoučí na delší dobu na zasloužený odpočinek. Než se tak ale stane, dostanou hráči ještě šanci vyzkoušet sedmero DLC, představující každý ze smrtelných hříchů. První epizoda je dostupná už od začátku dubna.

Mimo nich momentálně vývojáři z IO Interactive pracují na Project 007, navracejíc na scénu slavného Jamese Bonda, a tajemném titulu ze zcela nového univerza, na němž spolupracují s Warner Bros. Interactive.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama