Diablo Immortal mělo Blizzardu vynést už více než půl miliardy korun
i Zdroj: Activision-Blizzard
Diablo Immortal Novinka Diablo Immortal mělo Blizzardu vynést už více než půl miliardy korun

Diablo Immortal mělo Blizzardu vynést už více než půl miliardy korun

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 6. 2022 10:00 3

Asi se shodneme, že Diablo Immortal nebylo zatím přijato nejlépe. Mikrotransakce vyvolaly nepřívětivou reakci u nemalé části hráčů, loot boxy zabránily vydání ve většině Beneluxu a uživatelská odezva vedla k vůbec nejhorší Metacritic známce v historii Blizzardu. Suma sumárum, dojem není příliš dobrý. Jak se však zdá, na všem špatném je vždy pro někoho alespoň něco dobré. Podle databáze statistického nástroje Appmagic, jenž trvale sleduje data o App Storu a Google Storu, se hra na stala vysoce nejvýdělečnější hrou Blizzardu.

Reklama

  • Podle statistických dat z analytického nástroje Appmagic přineslo Diablo Immortal Blizzardu už cca 565 milionů korun
  • Hra od 2. června měla přitom zaznamenat více než 8,5 milionů stažení

Data získaná z Appmagic vedou k závěru, že Diablo Immortal v rámci své mobilní verze zaznamenalo v prvních dvou týdnech více než 8,5 milionů stažení. Oficiální data pak hovořila o přibližně 10 milionech stažení napříč všemi platformami, tedy PC, Android i iOS. Za dobu od svého spuštění měla hra navíc vydělat více než 24 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 565 milionů korun. Jedinou aplikací, která kdy na mobilech společnosti měla vydělat více, je karetní Hearthstone, jenž byl spuštěn v roce 2014 a nadále pokračuje.

Diablo Immortal je podle Appmagic vůbec nejpopulárnější v USA, kde s podílem 43 % tvoří téměř poloviční část všech příjmů. Ani východní trh ovšem nijak vážně nezaostává. Jižní Korea, která je s oblastí mobilního hraní taktéž úzce spojena, měla sama o sobě poskytnout asi 23 % příjmů, načež Japonsko, Německo a Kanada tvoří zbylé významné části. Japonsko mělo  ze všech příjmů zaznamenat asi 8 %, Německo 6 % a Kanada 3 %. Zbývajících 17 % příjmů pochází údajně z jiných trhů.

Diablo Immortal je nejhorší hrou na trhu, rozhodli hráči. Blizzard si mezitím mne ruce
i Zdroj: Blizzard

Diablo Immortal je nejhorší hrou na trhu, rozhodli hráči. Blizzard si mezitím mne ruce

Tento čtvrtek to budou přesně dva týdny od uvedení Diablo Immortal, mobilního hitu, který pobláznil celý svět fanoušků RPG.…

14. 6. 2022 09:25

Navzdory udávanému příjmu je nicméně třeba dodat, že se titul ani tak nepotkává s pochopení mnoha hráčů série. Jen v případě známého agregátoru Metacritic je titul na PC obtěžkán uživatelským hodnocením 0,3 bodu. Pokud pak zamíříme na iOS, dostaneme jen o trochu vyšších 0,5 bodu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama