Česká liga v EA Sports FC 24? Už zase jen bídná ochutnávka
i Zdroj: SK Slavia Praha / FIFA 23 press kit
EA Sports FC 24 Novinka Česká liga v EA Sports FC 24? Už zase jen bídná ochutnávka

Česká liga v EA Sports FC 24? Už zase jen bídná ochutnávka

Jakub Fišer

Jakub Fišer

10. 8. 2023 09:00

Nový ročník fotbalového simulátoru od EA Sports dorazí již za měsíc a půjde po dlouhých letech o restart série s novým názvem. Titul FC 24 bude chtít zaujmout fanoušky po celém světě. Jak moc se bude líbit těm českým, přestože český fotbal bude ve hře zastoupen jen částečně?

Reklama

  • Jak to bude s českou ligou v nové fotbalové hře EA Sports FC 24?
  • Opět dojde jen na trio nejlepších celků, celá liga je v nedohlednu

EA Sports FC 24 nabídne víc jak 30 licencovaných světových i evropských lig, ligových pohárů a klubových evropských pohárů, včetně ženských soutěží. K dispozici tak bude přes 700 fotbalových týmů. Součástí tohoto čísla je i česká fotbalová reprezentace a tři klubové hvězdy: Sparta, Slavia a Viktoria Plzeň.

Český fanoušek tedy opět dostane jen tuto „mrzkou ochutnávku“. Kompletní fotbalová liga – aktuálně hraná pod názvem FORTUNA:LIGA – byla ve hře od EA Sports obsažena naposledy v roce 2011. Od té doby chybí a zastupují ji pouze tři nejúspěšnější kluby.

Portál PLAYzone již v květnu přinesl informaci o tom, že česká liga ve hře obsažena s největší pravděpodobností nebude. „Jednání probíhají prakticky neustále. Pokud jde o účast naší ligy ve hře EA Sports FC, tak zatím tomu nic nenasvědčuje,“ uvedl tehdy ředitel komunikace LFA, Štěpán Hanuš.

Konkurence pro EA Sports FC 24 už se peče. Bude zdarma a hraním si vyděláte skutečné peníze
i Zdroj: Man of the Match / oficiální press kit

Konkurence pro EA Sports FC 24 už se peče. Bude zdarma a hraním si vyděláte skutečné peníze

Trochu toho fotbalového štěstíčka si pro sebe chce ukrást chystaný projekt simulátoru kopané jménem Man of the Match. Tento…

27. 7. 2023 10:30

Bez zajímavosti není ani anketa na webu FIFPlay, ve které mohou hráči a fanoušci každoročně hlasovat o tom, jaké ligy by si v novém ročníku fotbalového simulátoru přáli vidět. Nejde sice o oficiální anketu EA Sports, i tak je ale zajímavé, z jakých zemí přichází největší fanouškovská komunita.

Absolutní největší počet hlasů (22 467) má v době psaní článku nejvyšší izraelská soutěž, která je součástí UEFA a najdeme zde celky jako Makabi Haifa FC nebo Hapoel Tel Aviv FC. Následuje bulharská liga (22 060 hlasů), ázerbájdžánská liga (20 397 hlasů), indonéská liga (16 779 hlasů) a první pětku uzavírá řecká liga s 16 286 hlasy.

Naše česká liga je bohužel až na 18. pozici, před ní se dostaly i takové extrabuřty, jako ligová soutěž Kosova, Gruzie, Albánie nebo druhá nejvyšší fotbalová liga v Turecku. Mimochodem, nejmenším počtem hlasů (19) disponuje panamská fotbalová liga.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama