EA Sports obnovuje své partnerství s Premier League. EA Sports FC bude disponovat všemi týmy i stadiony
i Zdroj: EA Sports FC / EA
EA Sports FC 24 Novinka EA Sports obnovuje své partnerství s Premier League. EA Sports FC bude disponovat všemi týmy i stadiony

EA Sports obnovuje své partnerství s Premier League. EA Sports FC bude disponovat všemi týmy i stadiony

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 7. 2023 09:00

Začátkem tohoto roku se objevily neoficiální zprávy, že by vydavatelství Electronic Arts mělo být údajně blízko k uzavření nové licenční smlouvy s Premier League. Dohoda se měla týkat jejich nové licence EA Sports FC, jež nahradí značku FIFA, což – jak se nyní ukázalo -- bylo založeno na pravdě. Společnost EA Sports podle informací VGC čerstvě obnovila své dlouholeté partnerství s Premier League, díky němuž bude ve svých hrách nadále využívat jejich kompletní licence.

Reklama

  • Electronic Arts obnovilo svou spekulovanou dohodu s Premier League
  • Letošní i budoucí ročníky EA Sports FC mají tak podobně jako FIFA nárok na obsah spojený s touto licencí

Nově uzavřená dohoda, která byla podepsána oběma stranami, má největší význam pro využití licencovaného obsahu. S tím, jak se letošní pokus s EA Sports FC 24 dostává totiž podobna jako FIFA k licenci Premier League, dochází k tomu, že i další hry EA budou obsahovat její prvky – a to od týmů, stadionů, konkrétních hráčů až po výčet souprav, sponzorů a také manažery.

Kromě toho jde však i o důležitou dohodu i za hranicemi her. EA Sports bude totiž se zástupci celého Premier League úzce spolupracovat i na různých komunitních programech, jako třeba EA Sports FC Futures, jež bude zahrnovat školní fotbalové iniciativy a investice do sportovních zařízení.

Výkonný ředitel Premier League Richard Masters to ostatně potvrdil, když řekl, že nové poskytnutí licence je jen částí dohody: „Díky našemu dlouhému partnerství [s Electronic Arts] mohlo Premier League a EA Sports inspirovat celé generace fotbalových nadšenců a my se těšíme, že jej budeme rozvíjet i v dalších letech," dodal ke spolupráci trvající od roku 1998.

„Nová hra EA Sports FC 24 představuje významnou evoluci, na kterou jsme hrdí. Takže kromě toho [že ji budeme podporovat] budeme také dál rozvíjet stávající projekty a představovat nové,“ což EA rozvedlo jako právě řečené EA Sports FC Futures.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama