EA Sports FC 24 už nebude na Switchi jen kopie téhož. Přechází na Frostbite a rozšiřuje Ultimate Team
i Zdroj: Electronic Arts
EA Sports FC 24 Novinka EA Sports FC 24 už nebude na Switchi jen kopie téhož. Přechází na Frostbite a rozšiřuje Ultimate Team

EA Sports FC 24 už nebude na Switchi jen kopie téhož. Přechází na Frostbite a rozšiřuje Ultimate Team

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 7. 2023 09:30

Společnost Electronic Arts v rámci čtvrtečního přenosu oznámila, že jejich nástupce série FIFA – EA Sports FC 24 – vyjde 29. září. EA Sports FC 24 začne novou fotbalových her, kdy se bez slavné značky obejde poté, co se EA v roce 2022 rozešlo s řídícím orgánem tohoto sportu. Nyní navíc přichází i novinky pro nejméně pravděpodobnou platformu – verzi pro Nintendo Switch. Společnosti EA a Nintendo totiž nově prozradily, že právě letošní díl bude mít na konzoli Switchi poprvé více funkcí než starší verze s přízviskem Legacy.

Reklama

  • EA Sports FC 24 nabídne na Switchi větší paritu funkcí než poslední díly série FIFA
  • Přenosná verze bude nově poháněna stejným enginem jako verze pro jiné konzole a rozšíří se i o funkce Ultimate Team

Novinka se konkrétně týká režimů, které byly často jen kopie předchozích dílů. Pokud totiž situaci sledujete, jistě vám neušel onen vzorec. Už čtyři roky v řadě nám EA na Switchi servíruje jen iteraci téhož skrze tzv. Legacy Editions – či chcete-li to napřímo: okleštěné aktualizace soupisek Switch verze FIFA 19, kde se tu a tam ukázaly i textury s rokem 2019.

Vylepšení hratelnosti i celé grafiky bylo rovněž takříkajíc nulové. Bez jakýchkoli posunů na úrovni hratelnosti takto hry vycházely jedna po druhé, avšak EA Sports FC 24 chce být jiné. Jak představuje výše uvedený trailer, verze pro Switch poprvé přechází na engine Frostbite jako ostatní platformy a bude svým sourozencům mnohem bližší, co se týče funkcí. Hráči na Switchi se budou moci např. těšit na méně omezenou verzi Ultimate Teamu, stejně jako na režim pouličního fotbalu Volta v 5 lidech, spolu s režimy kariéry hráčů a manažerů.

To znamená, že kromě toho, že hra bude fungovat na zcela nové technologii než dříve, bude obsahovat i ony hlavní funkce, které v dílech na Switchi zatím chyběly, tedy paritu populárního režimu Ultimate Team.

Tento herní režim je tradiční součástí FIFA již delší dobu, takže dává smysl, že by jej EA konečně zrovnoprávnilo i pro Switch. Jak už totiž padlo, s EA Sports FC 24 se situace mění a chce podporovat všechny platformy. EA chce se hrou přinést i do Switche tak daleko větší paritu všech funkcí, a to konkrétně s verzemi pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series.

EA Sports FC 24 je konečně tady. Gameplay trailer ukazuje největší hvězdy a povědomé animace
i Zdroj: EA Sports / EA Sports FC 24 press kit

EA Sports FC 24 je konečně tady. Gameplay trailer ukazuje největší hvězdy a povědomé animace

Společnost EA Sports, která se zodpovídá vydavatelskému gigantovi Electronic Arts, včera v Nizozemí představila svůj zbrusu…

14. 7. 2023 09:30
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama