Česká historická hra Attentat 1942 vychází na Nintendo Switch
i Zdroj: Tisková zpráva
Attentat 1942 Novinka Česká historická hra Attentat 1942 vychází na Nintendo Switch

Česká historická hra Attentat 1942 vychází na Nintendo Switch

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2022 10:48

Právě dnes na mobilní konzoli Nintendo Switch dorazila historická hra Attentat 1942 českého studia Charles Games. Ta posbírala po celém světě řadu ocenění a uspěla i na tuzemské scéně.

Reklama

  • Attentat 1942 dorazil na Switch
  • Stojí 349 korun

Studio Charles Games funguje na půdě Univerzity Karlovy, projekt navíc vznikal ve spolupráci s historiky z Akademie věd České republiky a hra to reflektuje historickou přesností i informační hodnotou.

„Píše se rok 1942 a Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor Protektorátu Čechy a Morava, umírá po atentátu. Pomsta nacistů je rychlá a krutá. Neunikl jí ani tvůj děda - po nečekaném zatčení gestapem skončí v koncentračním táboře. Ale proč? Byl zapojený do odboje? A pokud ano, jaký měl důvod to tajit?“ láká na příběh hry tisková zpráva. Hráči se totiž zhostí role mladého člověka žijícího v současnosti, který skrze rozhovory s příbuznými-pamětníky odhaluje rodinná tajemství i okolnosti protektorátního života.

Autoři avizují, že byla hra výrazně optimalizována pro hraní v handheldovém režimu i doku. Přímo zmiňují, že je doková verze vhodná například pro hraní s příbuznými.

“Herní konzole jsou na východ od nás velmi populární a naše téma i motivy osobní odvahy v těžké době a vyrovnávání se s minulostí jsou univerzálně srozumitelné. Těšíme se, jaké budou reakce hráčů z Japonka či Hong Kongu, kde je Switch dost oblíbený,” upozorňuje Lucie Formánková z Charles Games na snahu zasáhnout nová publika.

Attentat 1942 je k dispozici v oficiálním obchodě Switch eShop za 349 korun, a to v češtině, angličtině a němčině.

Recenze Train to Sachsenhausen, mrazivé české vzpomínky na 17. listopad 1939
i Zdroj: Charles Games

Recenze Train to Sachsenhausen, mrazivé české vzpomínky na 17. listopad 1939

8. 4. 2022 20:05

Válka je svinstvo, a pro konkrétní důkazy se bohužel nemusíme vracet dále než pár dní do historie. Současný pohled na…

Kromě titulů Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation nedávno studio vydalo i mobilní projekt Train to Sachsenhausen zaměřený na osudy studentů během nacistické okupace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama