Capcom vydává krátké anime Resident Evil 4. Roztomilou formou glosuje děj hry
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 4 Remake Novinka Capcom vydává krátké anime Resident Evil 4. Roztomilou formou glosuje děj hry

Capcom vydává krátké anime Resident Evil 4. Roztomilou formou glosuje děj hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 3. 2023 14:21

Společnost Capcom k příležitosti blížícího se vydání remaku Resident Evil 4 připravila humorný animovaný seriál odkazující na události hry. V Resident Evil Masterpiece Theater si přijdou na své fanoušci hry i příznivci klasického anime, třeba ve stylu populárního Studia Ghibli.

Reklama

  • Na remake Resident Evil 4 láká roztomilé anime ve stylu World Masterpiece Theater
  • Stojí za ním přímo Nippom Animation

Venku je zatím úvodní kraťas, ve kterém hlavní hrdina Leon přichází do záhadné španělské vesnice pátrat po Ashley. Přátelských vesničanů se tak doptává, kde by ztracená hrdinka mohla být. Jak už ale fanoušci tuší, místní příliš nápomocní nejsou a ty kosy, sekery a motorové pily také nemají v rukou kvůli práci na zahrádkách.

Roztomilý snímek má na svědomí animační studio Nippon Animation, v Čechách známé především seriály Včelka Mája nebo Willy Fog na cestě kolem světa. Výtvor je pak přímo odkazem na formát World Masterpiece Theater, tedy každoročních sérií adaptací různých klasických příběhů, pohádek nebo povídek ve stylu anime, které byly vysílány od konce šedesátých let téměř do konce tisíciletí. Nippon Animation se postaralo o 23 sezón.

Charakteristický je tedy třeba design roztomilých, dětských postaviček a pestrobarevného prostředí, které je v dost ostrém kontrastu s brutálním dějem Resident Evil 4.

Jeho remake vychází v pátek na Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC. V naší recenzi se dozvíte, proč byste jej neměli minout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama