Recenze remaku Resident Evil 4 jsou tu. Jde o naprostou bombu, padá spousta maximálních známek
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 4 Remake Novinka Recenze remaku Resident Evil 4 jsou tu. Jde o naprostou bombu, padá spousta maximálních známek

Recenze remaku Resident Evil 4 jsou tu. Jde o naprostou bombu, padá spousta maximálních známek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2023 14:24

Dnes nad ránem padlo embargo na první hodnocení remaku hororové kultovky Resident Evil 4. Fanoušci pochopitelně byli zvědaví, zda se po rozporuplném remaku trojky podaří navázat na úspěch dvojky a Capcom je rozhodně nezklamal. Recenze totiž nešetří superlativy.

Reklama

  • Resident Evil 4 si na Metacritic odnáší opravdu vysoké hodnocení
  • Zřejmě půjde o jednu z nejlépe hodnocených her roku

I my jsme v naší recenzi nacházeli prakticky jen pochvalná slova. Jak to ale vypadá v zahraničí? Inu, podobně nadšeně, možná ještě nadšeněji. V seznamu verdiktů totiž najdeme celou řadu absolutních hodnocení, což rozhodně není zvykem. Agregované skóre na webu Metacritic se drží na extrémně vysokých 93 bodech na PC a PlayStationu 5, případně o něco střídmějších 91 bodech na Xboxu Series. Resident Evil 4 se tak zatím řadí mezi nejlépe hodnocené hry posledních let a místo nachází i v historickém žebříčku.

Recenze remaku Resident Evil 4, noční můry v značně modernějším kabátku
i Zdroj: Capcom

Recenze remaku Resident Evil 4, noční můry v značně modernějším kabátku

17. 3. 2023 08:00

Po dlouhém čekání se omlazení konečně dočkal i asi nejoblíbenější díl série Resident Evil. Jak se na remake čtyřky dívají…

“Předčil má vysoká očekávání ve všech ohledech a představuje vůbec nejlepší práci Capcomu na této sérii. Za normálních okolností bych si ještě našel čas na hnidopišské výtky k nějaké drobné nepříjemnosti nebo nedopečenému úseku, ale prostě si nemyslím, že hry mohou být o moc lepší než takovéhle,” rozjímá se Eric Switzer z TheGamer.

“Remake Resident Evil 4 je neúprosně nejnapínavějším dobrodružstvím série, které bylo přepracováno, vylepšeno a naplno využilo svůj obrovský potenciál,” souhlasí s ním Tristan Ogilvie z IGN.

“O téměř 20 let později je Resident Evil 4 stejným mistrovským dílem jako v roce 2005. Capcom věrně předělal skutečnou klasiku, přenesl ji do moderní doby a vybavil ji novým obsahem, úžasnými souboji a působivým vizuálem. Už to, co si bere z historie, stačilo k tomu, aby byl Resident Evil 4 považován za jednu z nejlepších her všech dob, ale nyní si tento titul zaslouží i v roce 2023 díky lepšímu prostředí a fantastické akci. Tohle je Resident Evil na absolutním vrcholu; naprosto vynikající zážitek, který bude dlouho žít v srdcích dlouholetých fanoušků a zároveň si získá celou novou generaci příznivců,” nešetří superlativy Liam Croft z PushSquare.

Najde se vůbec nějaká kritika? Z dohromady zhruba stovky zveřejněných a indexovaných recenzí jen čtyři spadají do žlutého průměru. Kritičtější recenze upozorňují na to, že je hra jako remake málo inovativní, případně že se z ní naopak vytratila duše původního titulu z roku 2005. I tak ale nejde o kdovíjak kritické názory.

Remake Resident Evil 4 vychází 24. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama