Bungie se vyjádřilo k pracovním podmínkám u bývalého partnera Activision Blizzard
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bungie se vyjádřilo k pracovním podmínkám u bývalého partnera Activision Blizzard

Bungie se vyjádřilo k pracovním podmínkám u bývalého partnera Activision Blizzard

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 7. 2021 12:12 1

Studio Bungie sdílí se společností Activision část své historie, spolupracovali totiž na produkci multiplayerové střílečky Destiny. Activision se v roli vydavatele podílel i na dvojce, než se Bungie odtrhlo a na cestě pokračovalo samo. Asi tedy není žádným překvapením, že zástupci studia cítili potřebu vyjádřit se k podmínkám, které dle posledních zpráv panují v kancelářích bývalého partnera.

Reklama

  • Bungie reaguje na zprávy o podmínkách v Activision Blizzard
  • Odmítá tolerovat nevhodné chování na jakékoliv úrovni
  • Na podobné situace údajně došlo i v Bungie, studio se k nim ale staví čelem

Vyjádření se objevilo v několika příspěvcích na Twitteru. “Bungie je založeno na podpoře našich lidí, nehledě na to kdo jsou, odkud jsou nebo s čím se ztotožňují. Je naší odpovědností uznat, reflektovat a udělat vše, co je v našich silách, abychom zastavili trvalé obtěžování, zneužívání a nerovnost v našem průmyslu. Musíme zajistit, aby chování tohoto typu nebylo v Bungie na žádné úrovni tolerováno, abychom ho nikdy neomlouvali a nesnažili se ho zamést pod koberec.”

O víkendu jsme informovali, že vedení Activision Blizzard oslovilo své zaměstnance prostřednictvím e-mailu, v němž se snažilo některé skutečnosti popřít, příběhy bývalých pracovníků označilo za smyšlené. I proti tomu se Bungie ohradilo. Lidé, kteří se do těchto situací dostali, si skrze svědectví zkrátka potřebují ulevit, ničeho jiného dosáhnout nemohou. Není tedy žádný důvod, proč jim nevěřit. 

“Nebudeme se tvářit, že je Bungie perfektní, že se u nás nikdo s obtěžováním na pracovišti nesetkal, ale nebudeme něco takového tolerovat, postavíme se tomu čelem,” zaznělo závěrem prohlášení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama