Spoluzakladatel Blizzardu lamentuje nad kritikou podmínek v Activision Blizzard, řadoví zaměstnanci nesouhlasí s postojem vedení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spoluzakladatel Blizzardu lamentuje nad kritikou podmínek v Activision Blizzard, řadoví zaměstnanci nesouhlasí s postojem vedení

Spoluzakladatel Blizzardu lamentuje nad kritikou podmínek v Activision Blizzard, řadoví zaměstnanci nesouhlasí s postojem vedení

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2021 11:40 2

Vlna kritiky, která se za uplynulý týden zvedla při podání žaloby vůči Activision Blizzard za nevhodnost podmínek na pracoviště, si vyžádala komentář spoluzakladatele Blizzardu, Mika Morhaimema. Spolu s ním se k situaci vyjádřila i širší skupina zaměstnanců, jež otevřeně kritizuje vyjádření, kterým vedení situaci komentovalo.

Reklama

  • Spoluzakladatel Blizzardu projevuje lítost nad aktuální situací společnosti
  • Kritiku pracovních podmínek svého bývalého pracoviště nese s těžkým srdcem

Předmět sexuálního obtěžování, ke kterému mělo podle žalující strany docházet především v divizi Blizzard Entertainment, považuje Morhaimem za velice závažný. 

„Četl jsem plné znění stížností proti Activision Blizzard, stejně jako mnoho dalších příběhů. Je to pro mne vše velice těžké a znepokojivé čtení, ze kterého je mi upřímně stydno. Cítím, že vše, co jsem ve firmě prosazoval, odvál čas. Ale co je v prvé řadě podstatné, skuteční lidé zde docházeli k újmě, a některé ženy si prošly hroznými časy,“ otevírá své povídání Morhaim, který do svého odchodu v roce 2018 působil v Blizzardu 28 let. 

Ve svém následném textu přidává, že se všemi obětmi incidentu hluboce soucítí, přičemž krátce motivoval i další vývojáře a týmy k tomu, aby nedávali žádný prostor podobnému jednání.

Mike Morhaime
i Zdroj: Hrej.cz
Mike Morhaime

Zmíněná skupina vývojářů, která problém ve společnosti taktéž spatřuje, zaměřila svou pozornost především na Fran Townsend, vedoucí pracovnici Activisionu Blizzard, která se ke spolenčosti připojila v březnu letošního roku. Townsend měla podle četných ohlasů zaměstnanců, a následného tweetu Jasona Schreiera, hromadně kontaktovat personál Blizzardu a v daném mailu znevážit výpovědi zasažených osob. 

Podle vyjádření, které Schreier sdílel, označila Townsand část předložených příběhů za smyšlenou, nebo datovanou tolik let nazpět, že nereprezentuje již aktuální stav společnosti. Není asi nutné dodávat, že právě poslední poznámku neneslo mnoho zaměstnanců zrovna snadno.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama