Společnost Activision Blizzard propustila 20 zaměstnanců kvůli jejich chování na pracovišti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Společnost Activision Blizzard propustila 20 zaměstnanců kvůli jejich chování na pracovišti

Společnost Activision Blizzard propustila 20 zaměstnanců kvůli jejich chování na pracovišti

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 10. 2021 12:58

Práce v Activision Blizzard se na první pohled může jevit jako splněný sen, ve skutečnosti jde ale spíše o noční můru. Dle několika zpráv docházelo na pracovištích k obtěžování a diskriminaci, což vyústilo v několik žalob, kterým nyní společnost musí čelit. Z posledních informací vyplývá, že už padly první tresty.

Reklama

  • Activision Blizzard propustil 20 zaměstnanců, dalších 20 bylo potrestáno jinak
  • Společnost zdůrazňuje, že nebude tolerovat diskriminaci a jiné nevhodné chování

Na oficiální stránkách byla zveřejněna zpráva pro zaměstnance, které přímo oslovuje viceprezidentka pro firemní záležitosti - Fran Townsend. Vyšlo najevo, že už v souvislosti s vyšetřováním došlo na potrestání několik desítek zaměstnanců. S 20 lidmi se společnost rovnou rozloučila, 20 dalším byly v disciplinárním řízení uděleny sankce. 

Activision Blizzard je žalován kvůli nerovným pracovním podmínkám a sexuálnímu obtěžování
i Zdroj: Hrej.cz

Activision Blizzard je žalován kvůli nerovným pracovním podmínkám a sexuálnímu obtěžování

V poslední době se i v herní branži stále častěji objevují zprávy o nevhodných pracovních podmínkách, nezřídka se dokonce…

23. 7. 2021 10:43

Ve zprávě je zmíněno, že se k vedení dostaly stížnosti na nevhodné chování, k němuž došlo v poslední době, ale i před několika lety. Townsend zdůraznila, že před nimi společnost nehodlá přivírat oči, každé oznámení bude náležitě prověřeno, a to i v případě, že bylo podáno anonymně, na což mají zaměstnanci plné právo. 

Townsend se také nechala slyšet, že je pro ni a celé vedení Activision Blizzard důležité, aby byly opravdu zajištěny rovné podmínky pro všechny zaměstnance, kteří by se na pracovišti měli cítit bezpečně. 

Sluší se dodat, že byla Fran Townsend na samém počátku celé kauzy nařčena, že stížnosti zaměstnanců spíše ignoruje. Některé označila za smyšlené, jiné zase jako promlčené, protože odkazovaly na incidenty, které se odehrály v dávné minulosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama