Boom metaverz je zřejmě u konce. Disney v rámci šetření rozpustilo celou metaverzovou divizi
i Zdroj: Disney
Novinka Boom metaverz je zřejmě u konce. Disney v rámci šetření rozpustilo celou metaverzovou divizi

Boom metaverz je zřejmě u konce. Disney v rámci šetření rozpustilo celou metaverzovou divizi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 3. 2023 12:37 1

Společnost Disney v souvislosit s plánovanými masivními škrty úplně ukončilo činnost oddělení Vyprávění příběhů nové generace a zážitků pro uživatele (Next Generation Storytelling & Consumer Experiences). To mělo být zodpovědné za využití boomu metaverz, nakonec je ale jednu z částí Disney která odnesla plánované propuštění více než 7000 zaměstnanců.

Reklama

  • Disney uzavírá divizi zodpovědnou mimo jiné za metaverse
  • O práci přijde 50 lidí
  • Celkově mají plánované úspory připravit o místo přes 7000 zaměstnanců Disney

Tento krok se má konkrétně týkat zhruba padesátky tvůrců, kterým velel zkušený producent Michael White (ten ve firmě zůstane na jiné pozici). S informacemi přišel magazín Variety s odkazem na Wall Street Journal. Mediální gigant tak definitivně opouští vody metaverza. To mělo ještě v dubnu loňského roku být prioritou a firma avizovala velké plány. Sám šéf Disney Bob Chapek nazýval metaverse novou generací uměleckého prostoru, kde chce Disney dominovat.

Frenetické free-to-play závody Disney Speedstorm dostaly své datum předběžného přístupu. Jedinou překážkou je, že bude placený
i Zdroj: Gameloft

Frenetické free-to-play závody Disney Speedstorm dostaly své datum předběžného přístupu. Jedinou překážkou je, že bude placený

Bojová závodní hra Disney Speedstorm, která byla oznámena loni jako hra inspirovaná pohádkovými světy společností Disney a…

18. 3. 2023 09:00

Jenže v listopadu loňského roku Chapeka nahradil jeho předchůdce Bob Iger (který se vrátil z důchodu), především kvůli neuspokojivým finančním výsledkům firmy. V rámci dočasné dvouleté smlouvy dostal za úkol vrátit Disney k příznivějším výsledkům. Souběžně s blížícím se výročím 100 let od založení firmy tak byl oznámen plán ušetřit přes 5,5 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 120 miliard korun) nákladů. Zmíněných 7000 vyhozených zaměstnanců tvoří zhruba 3 % celkové pracovní síly společnosti.

Propouštění by mělo skončit do začátku léta. K podobným metodám šetření v poslední době přistoupily i další společnosti včetně Microsoftu, Amazonu nebo Alphabetu.

Světu metaverz se věnovala celá řada firem. Nejvíce do něj investuje Meta Marka Zuckerberga. Pro svou prezentaci jej využil neúspěšný prezidentský kandidát Karel Janeček.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama