Frenetické free-to-play závody Disney Speedstorm dostaly své datum předběžného přístupu. Jedinou překážkou je, že bude placený
i Zdroj: Gameloft
Novinka Frenetické free-to-play závody Disney Speedstorm dostaly své datum předběžného přístupu. Jedinou překážkou je, že bude placený

Frenetické free-to-play závody Disney Speedstorm dostaly své datum předběžného přístupu. Jedinou překážkou je, že bude placený

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 3. 2023 09:00

Bojová závodní hra Disney Speedstorm, která byla oznámena loni jako hra inspirovaná pohádkovými světy společností Disney a Pixar, bude spuštěna v předběžném přístupu příští měsíc. Tímto datem (konkrétně 18. dubna) začíná období placeného předběžného přístupu, které navazuje na odklad z loňského prosince.

Reklama

  • Chystaná závodní hra Disney Speedstorm vstoupí do předběžného přístupu 17. dubna
  • Přístup do hry bude zatím placený, později po skončení předběžného přístupu bude však kompletně zdarma

Předběžný přístup do hry je nabízen pro všechny zacílené platformy, tedy PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch a také PC (Steam a Epic Games Store). Po skončení předběžného přístupu se hra již tradičně překlopí do plného vydání, s čímž ruku v ruce jde i to, že nebude pak placená, ale free-to-play. Ti, kteří si ji chtějí zahrát už nyní, ale platit musí. Předobjednat si ji mohou již na většině platforem, přičemž na PlayStationu, kde tomu tak není, se předobjednávky otevřou 20. března.

Ve fázi předběžného přístupu nabídne hra místní i online režimy pro jednoho i více hráčů, žebříčky, herní obchod a mnoho dalšího. V režimu pro jednoho hráče budou hráči procházet příběhem Season Tour, který zároveň slouží jako jakýsi odrazový můstek pro postup dějem každé sezóny. Každá sezóna pak nabídne sama o sobě nové postavy, motokáry, tratě a další prvky skrze místní i online hraní, takže se závodníci nebudou nudit. Soutěživější hráči se pak dle autorů mohou vrhnout i do tradičních multiplayerových klání, včetně hodnocených závodů i volného ježdění.

„Těšíme se, až fanoušci nastartují své motory a připojí se k nám na závodních tratích v průběhu předběžného přístupu a budou spolu bojovat jako ikoničtí závodníci na úžasných tratích inspirovaných filmy Disney a Pixar,“ uvedl manažer hry Aska Suzuki v tiskové zprávě.

Pro Steam nejsou zatím k dispozici žádné možnosti předobjednávek, nicméně vývojáři potvrdili, že ti, kteří si pořídí startovní Founder's Pack (725 Kč) získají speciální bonusy.

Pouze výčtem lze zmínit, že jde o postavu Mickeyho Mouse, kačera Donalda a jednoho závodníka dle vašeho výběru, které se vám odemknou ihned po startu hry. Dále 4 000 žetonů, které jsou ve hře hlavním platidlem a in-game měnou. A nakonec dvakrát golden pass credits a exkluzivní skiny, které dostanete rovněž pro všechny uvedené postavy (poznamenejme, že kredity golden pass poskytují ve hře exkluzivní přístup k prémiové úrovni sezónních odměn).

Co se týče dalších variant balíčků Founder's Pack, i ty jsou dostupné. Za přibližně 1 200 Kč získáte přístup k Deluxe verzi, jež přidává dalších 3 000 žetonů navrch a postavu Mulan, a za cca 1700 Kč i verzi Ultimate jež nabízí už celkem 12 000 žetonů a dále postavy Kapitána Jacka Sparrowa a Hercula.

Závěrem je nutno ještě dodat, že Disney Speedstorm je primárně koncipována jako závodní hra s hrdiny a principem power-upů, jež je zřejmou odpovědí na jiné série. Za největší konkurenty lze vedle jiných jmenovat Mario Kart, Team Sonic Racing, Crash Team Racing nebo Nickelodeon Kart Racers. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama