Fanouškům Star Wars se splní sen. Disney vyvinulo skutečný světelný meč
i Zdroj: Matthew Ball / Unsplash
Kuriozity Novinka Fanouškům Star Wars se splní sen. Disney vyvinulo skutečný světelný meč

Fanouškům Star Wars se splní sen. Disney vyvinulo skutečný světelný meč

Jakub Fišer

Jakub Fišer

16. 3. 2023 09:15

Disney minulý týden vytřelo zrak všem fanouškům Hvězdných válek. Jeden z manažerů společnosti představil na výstavě v texaském Austinu skutečný nefalšovaný světelný meč s vysunovací svítící „čepelí“.

Reklama

  • Disney ještě jednou ukázalo svůj světelný meč
  • Tentokrát s ním bylo možné pohybovat a nerozpadl se
  • Funguje na bázi vysunovacího tělesa s LED podsvícením

Nápad na vývoj skutečného světelného meče, který by sloužil nejen jako merchandising, ale třeba i jako rekvizita pro herce z filmů Star Wars, padl v Disney již v roce 2018. A letos se fanoušci konečně dočkali – majoritní vlastník práv na Star Wars odhalil opravdový světelný meč.

Na zmíněné výstavě SXSW hovořil Josh D’Amaro, šéf Disney Parků, o technologiích, které stojí za fungováním zábavních parků. Pak ukázal několik novinek, na kterých Disney pracovalo – a mezi nimi i světelný meč.

Vytáhl jej z kapsy, připravil si postoj a pak stiskl tlačítko a světelný paprsek vyjel z držáku. Světelný meč v podání Disney je inspirován klasickým vysunovacím metrem – vyjede tedy teleskopické těleso obalené LED páskem, které pak umí zpětně zajet do těla rukojeti.

Zařízení je ale extrémně křehké a nelze s ním bojovat nebo dokonce někoho zranit. Od toho jsme bohužel/bohudík stále daleko…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama