BioWare oslavilo s fanoušky tradiční den Mass Effectu. Na budoucnost značky láká tajemným obrázkem
i Zdroj: BioWare / Electronic Arts
Mass Effect Novinka BioWare oslavilo s fanoušky tradiční den Mass Effectu. Na budoucnost značky láká tajemným obrázkem

BioWare oslavilo s fanoušky tradiční den Mass Effectu. Na budoucnost značky láká tajemným obrázkem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 11. 2021 08:48 1

Včera bylo sedmého listopadu, tedy November 7. Datum, který v herním světě tradičně značí takzvaný N7 Day, tedy den kdy studio BioWare a jeho fanoušci společně oslavují sérii Mass Effect. I letošní rok nebyl výjimkou. Proběhlo několik soutěží pro fanoušky, studio zveřejnilo zajímavé statistiky k remasterované trilogii (kterou mimochodem loni odhalilo právě sedmého listopadu) a především zveřejnilo záhadný obrázek, který láká na připravované pokračování.

Reklama

  • Včera proběl N7 Day, den oslav série Mass Effect
  • Studio zveřejnilo záhadný obrázek lákající na další díl
  • Také se podělilo o zajímavé statisitiky z hraní Legendary Edition

Mass Effect už je tu s námi více než čtrnáct let. Ten příští je sice v nedohlednu, v BioWare se na něm ale zřejmě stále pracuje. Studio totiž zveřejnilo zajímavý obrázek. Na něm v pohledu shora čtveřice vesmírných dobrodruhů kráčí k postavě nápadně připomínající getha, přičemž “obličej” getha připomíná i scéna jako taková s malým kráterem tvořícím jejich ikonické oko.

Jediným sdělením je ale to, že „Mass Effect bude pokračovat“. Studio později obrázek zveřejnilo i ve vysoké kvalitě a fanoušci ho hned začali rozebírat a do detailu pitvat, na žádné zajímavější postřehy ale zatím nedošlo. Že vznikne nový Mass Effect nicméně víme už od loňského roku. Na oficiální odhalení si zřejmě ještě chvíli počkáme, společnost se totiž v současnosti soustředí na čtvrtý Dragon Age.

N7 Day ale přinesl i pár čistě zajímavých informací. BioWare totiž zveřejnili přehlednou infografiku zajímavých statistik z hraní remasterů Mass Effect: Legendary Edition. Z těch vyplývá například to, že nejoblíbenější obtížností je druhá nejnižší (příhodně nazvaná Normal), naopak tou nejméně oblíbenou je druhá nejtěžší (většina hráčů hledajících výzvu zřejmě rovnou sáhne po té nejvyšší). Celých 15 % hráčů v prvním díle nerekrutovalo Garruse, což je mírně neuvěřitelné. Na druhou stranu drsný turian je nejčastěji loajálním členem týmu druhého dílu, a to v 98 % případech. Naopak jen 90 % na svou stranu naplno získalo Mordina. To mimochodem odpovídá dřívějším statistikám o tom, že Garrus nejčastěji přežil sebevražednou misi, zatímco v ní Mordin nejčastěji zahynul. Fanoušci mají své priority velmi jasně dané...

BioWare oslavilo s fanoušky tradiční den Mass Effectu. Na budoucnost značky láká tajemným obrázkem
i Zdroj: Hrej.cz

Mezi obskurnější informace patří, že jen 3 % hráčů odmítly na palubu Normandie pozvat novinářku Dianu Allers, nebo že jen v 6 % případů se prvním lidským členem Rady Citadely stal slizký Udina (více hráčů si raději ani nevybralo).

Co od dalšího Mass Effectu očekáváte vy?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama