Baldur's Gate 3 už patří do 10 nejhranějších her Steamu. Překonalo i Apex Legends
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Baldur's Gate 3 už patří do 10 nejhranějších her Steamu. Překonalo i Apex Legends

Baldur's Gate 3 už patří do 10 nejhranějších her Steamu. Překonalo i Apex Legends

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2023 09:35

Po dosažení téměř půlmilionu hráčů, kteří se do Baldur's Gate 3 souběžně pustili přímo v den vydání, přichází další vítězství pro studio Larian. Po uplynutí několika dní hra, kdy hra stále rostla na zájmu, dosáhla na nový milník v počtu hráčů a skrze něj se stala jednou z nejhranějších her Steamu.

Reklama

  • Počet souběžně hrajících hráčů Baldur's Gate 3 vystoupal na Steamu nad 712 tisíc
  • Díky tomuto číslu se hra nově stala 9. nejhranější hrou v historii Steamu
  • Přímo před ním je Hogwarts Legacy s téměř 890 tisíci souběžnými hráči

O víkendu, kdy se mnoha hráčům po konci pracovních dní viditelně uvolnilo více času, se Baldur's Gate 3 vyšvihlo na deváté místo s největším počtem souběžně hrajících hráčů.

Během 5. srpna 2023 se podle SteamDB pustilo do hraní 712 000 hráčů, což ji na Steamu zařadilo před hry Goose Goose Duck a Apex Legends, jež takto odsouvá na desátou a jedenáctou příčku. 

Ve službě Steam se Baldur's Gate 3 momentálně taktéž drží na druhém místě v počtu aktuálně hrajících hráčů. Sebejistě nad ním panuje jen neměnná stálice z dílen Valve – Counter-Strike: Global Offensive – coby hra trvale zabírající tuto pozici. 

Pokud se nicméně podíváte na graf, který jsme přiložili výše, můžete i tak vidět, že zájem o Baldur’s Gate postupně roste. Zatímco 4. srpna byla jeho špička přes 470 tisíc, 5. srpna byla již přes 590 tisíc a 6. srpna právě zmíněných 712 tisíc. Je tedy zjevné, že si hra zatím na PC vede náramně dobře, a to dokonce i bez čísel GOG verze, k jejimž datům nemáme přístup.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama