Baldur's Gate 3 už dostal první macatý patch. Řeší plynulost hry i bug s (ne)načítáním pozic
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Baldur's Gate 3 už dostal první macatý patch. Řeší plynulost hry i bug s (ne)načítáním pozic

Baldur's Gate 3 už dostal první macatý patch. Řeší plynulost hry i bug s (ne)načítáním pozic

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 8. 2023 10:30

Jak už padlo mnohokrát – a zřejmě mnohokrát se tak ještě stane –, není pochyb o tom, že Baldur’s Gate 3 je jedním z největších titulů letošního roku. Už při vydání jsme se ostatně dozvěděli o tom, že hru v předběžném přístupu zakoupilo 2,5 milionu hráčů – načež první čísla na Steamu ukázala i na jasný úspěch plné verze. Nyní, jak už tomu tak bývá, nastává však čas na tradiční proces. Hra se setkala s jistou dávkou kritiky, a právě na tu Larian reaguje.

Reklama

  • Larian Studios přináší první velký patch pro plnou verzi Baldur's Gate 3
  • Jeden z nejdůležitějších zásahů zahrnuje řešení bugu, který bránil načíst nebo uložit hru

První patch, který řeší přes 150 bugů a dalších chyb, je k dispozici již nyní. Jedna takto řešená, ale o to bolestnější chyba, byla po vícero předběžných opatřeních například nemožnost ukládání či načítání hry – tedy chyba, která by znemožnila dohrání hry. 

Dnešní oprava tento problém sice stále úplně neodstraňuje, ale jak vývojáři říkají, alespoň dočasně zabraňuje tomu, aby se děl nadále. Larian totiž uvedl, že celý proces souvisel s ukládáním hry napříč platformami (tedy s funkcí cross-saves), a jelikož do 5. září, než hra vyjde na PS5, není třeba, tuto funkci zakázal a do té doby ji opraví. 

Podle Larianu by též hráči s touto změnou neměli postřehnout žádný rozdíl, když půjde o ukládání do Steam Cloudu. Kromě toho ale mohou čekat jiné opravy – a také výrazné. Například jde o četné korekce týkající se pádů hry a záseky v jistých úkolech nebo také zádrhele v kooperaci a kolísání snímků při procházení lokací. 

Jak radí magazín PC Gamer, patch notes ovšem obsahují rovněž i spoilery, takže buďte varováni, když je budete číst. Vývojáři sice někdy přidali i začernění, když takto detaily vyzradili, nicméně i tak bychom asi radili využít výčet PC Gameru, který spoilery vynechává úplně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama