Autoři Dark and Darker vyhráli první bitvu u soudu. Hra se zřejmě brzy vrátí na Steam
i Zdroj: Ironmace
Novinka Autoři Dark and Darker vyhráli první bitvu u soudu. Hra se zřejmě brzy vrátí na Steam

Autoři Dark and Darker vyhráli první bitvu u soudu. Hra se zřejmě brzy vrátí na Steam

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 1. 2024 15:42

Studio Ironmace se dočkalo zastání u soudu. Vydavatelství Nexon nedokázalo prosadit žádost o předběžné opatření, hra by se brzy mohla vrátit na Steam.

Reklama

  • Jeden z vývojářů Dark and Darker informoval o průběhu soudního sporu s Nexonem
  • Vydavatelství dokázalo prosadit předběžné opatření
  • Autoři podle soudu neporušili autorská práva

Autoři PvPvE akce Dark and Darker si vydobyli obrovskou popularitu, zároveň ovšem přitáhli pozornost vydavatelství Nexon, které je obvinilo z krádeže assetů. Studio Ironmace bylo nuceno stáhnout hru ze Steamu, než se nařčení prošetří, titul však distribuovalo přes alternativní kanály, čímž udrželo kontakt s fanoušky. Autoři nyní mají důvod k oslavě.

Jak informoval jeden z vývojářů na oficiálním Discordu, soud v rámci žádosti o předběžné opatření ze strany Nexonu rozhodl ve prospěch studia. Při této příležitosti zamítl tvrzení, že tvůrci využili ukradený zdrojový kód. Vše tedy nasvědčuje tomu, že se hra do budoucna opět objeví na Steamu.

Dark and Darker se po vynuceném stažení hry ze Steamu objevuje na torrentu. Úmyslně ji tam umístili sami autoři
i Zdroj: Ironmace

Dark and Darker se po vynuceném stažení hry ze Steamu objevuje na torrentu. Úmyslně ji tam umístili sami autoři

Dark and Darker se stalo předmětem kontroverze už přibližně před měsícem. Hra od týmu Ironmace, která se odehrává v podzemní…

16. 4. 2023 08:50

„Soud konstatoval, že hra společnosti Ironmace neporušuje autorská práva ani obchodní tajemství společnosti Nexon, a proto nepřistoupil na vznesená obvinění,” stojí v příspěvku od vývojáře, který se prezentuje pod přezdívkou SDF. „Soud rovněž shledal, že tvrzení a důkazy společnosti Nexon nejsou dostatečné k tomu, aby byl ukončen provoz Dark and Darker.”

SDF dodal, že Nexon ještě soudu neposkytl materiály spojené s projektem P3. Právě ten měl dle nařčení posloužit jako základní stavební kámen pro vývoj Dark and Darker. Teprve důkladné důkazní řízení podle SDF odhalí, že se obvinění nezakládá na pravdě.

Nutno dodat, že žaloba proti Ironmace ve Spojených státech byla minulý rok zamítnuta, zbývá tedy projít soudním procesem vedeným v Jižní Koreji. Vyjádření zatím nezmiňuje, kdy by se hra mohla vrátit na Steam, zatím je však zřejmě příliš brzy. Do té doby bude k dispozici na oficiálních stránkách a také přes portál Chaf Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama