Assassin's Creed Jade - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Ubisoft
Preview Článek Assassin's Creed Jade - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Assassin's Creed Jade - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25. 8. 2023 13:40

V červnu letošního roku představil Ubisoft Assassin’s Creed Codename Jade, která přivádí slavnou sérii na mobilní telefony. Hra vás zavede do starověké Číny roku 215 před naším letopočtem a časově je tedy zařazená mezi díly Origins a Oddyssey. Na Gamescomu 2023 jsme měli možnost free-to-play titul vyzkoušet. A dojmy jsou překvapivě pozitivní.

Reklama

V rámci Level Infinite Showcase na letošním Gamescomu uvedli vývojáři nový trailer a potvrdili, že z názvu zmizí „Codename“ a Assassin’s Creed Jade je tedy finální. Přiznám se, že při červnovém oznámení mobilního Assassina jsem pochybovačně zakroutil hlavou a celou informaci vypustil z hlavy. Relativně krátká fronta na veletrhu mě ale přesvědčila, abych dal hře šanci. Na začátek je dobré uvést, že Assassin’s Creed Jade je momentálně v uzavřené betě: verze, kterou jsme dostali k vyzkoušení, není ani zdaleka hotová a zpětná vazba od hráčů ještě není zapracovaná. Ale i přes chybějící cutscény a pokulhávající anglický voiceover bylo znát, že se vývojářům ze studia Level Infinite povedlo přenést ducha posledních Assassinů na mobilní obrazovky. „Posledních“ je v tomto případě velmi důležité, protože hra je spíše podobná výše zmíněným Origins a Oddyssey. Můžete očekávat otevřený svět, hromadu úkolů a aktivit, které budete po cestě s adoptivním synem císaře plnit. Část, kterou jsem měl možnost vyzkoušet, vás hodí do akce společně s partičkou přátel, která by měla v Assassin’s Creed Jade plnit důležitou funkci. Ale teď už k samotnému hraní. 

Pokud jste v minulosti hráli nějakou z předchozích her ze série, tak se bude cítit jako doma. Pohyb totiž působí prakticky identickým dojmem. Máte naprostou volnost pohybu, můžete běhat, lézt a parkurovat přes cokoliv vás napadne. Nebyl by to Assassin, kdybyste se nemohli plížit a útočit na nepřátele ze zálohy, ani na to samozřejmě tvůrci nezapomněli. Přítomné je legendární schovávání do sena nebo pískání na nepřátele. Je pravda, že pohyb na mobilu působí lehce zkostnatěle a osobně bych spíš ocenil ovladač. Tady ale upřímně nevím, jestli to není jen mou nezkušeností s tímto typem her na mobilních zařízeních. Určitě tomu ale chyběla plynulost. Třeba ji ještě vývojáři do finální verze vyladí. 

Assassin's Creed Jade - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek/Hrej.cz

Z části, kterou jsem měl možnost, vyzkoušet se zdá, že se tvůrcům z Level Infinite povedlo převést pocit z Assassin's Creed i na mobilní obrazovky. Společně s tím, že půjde o free-to-play titul, si umím představit, že by hra mohla mít u hráčů úspěch. Podle všeho by ani neměla obsahovat příliš mikrotransakcí (kromě očekávatelných skinů atd.), které by zasahovaly do průběhu hry. Uvidíme, jak konečný výsledek dopadne. Za sebe však mohu říct, že se na Assassin’s Creed Jade těším. 

Hra zatím nemá přesné datum vydání, ale očekává se, že by si ji hráči na Androidu a iOSu mohli zahrát v průběhu roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama