Zima Software opět zkouší sílu crowdfundingu. Vybírají peníze na remaster Polda 2
i Zdroj: HitHit / Zima Software
České hry Polda 2 Novinka Zima Software opět zkouší sílu crowdfundingu. Vybírají peníze na remaster Polda 2

Zima Software opět zkouší sílu crowdfundingu. Vybírají peníze na remaster Polda 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 9. 2022 18:04

Sedmý díl kultovní série adventur Polda se sice při vydání v letošním dubnu potýkal s problémy s pirátstvím, jeho vývoj je ale spjat s jedním z největších úspěchů v historii českého herního crowdfundingu. Autoři ze studia Zima Software to nyní zkouší znovu, na platformě HitHit se totiž objevila kampaň sbírající finance na remaster (respektive Remástr) druhého dílu.

Reklama


“Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli jsme se ho obléknout do nového kabátku a předělat ho do současné grafiky. Původní Polda 2 byl vytvořen v rozlišení 640x480. Poldu 2 remástr bychom chtěli udělat v širokoúhlém 4K rozlišení,” vysvětlují své plány autoři v popisu kampaně. Na prvních obrázcích ilustrují změny, kterými by hra v rámci remasterování měla projít. Kromě vyššího rozlišení jde o podstatně vyšší míru detailů prostředí. V rámci toho bude tým překreslovat všechna pozadí a od základu předělávat animace. Naopak milovaný dabing zůstane stejný, stejně jako původní příběhová zápletka.

Samozřejmě pokud se povede nasbírat dostatek financí. Základní je meta 600 tisíc korun. Tým má už nyní stanoveny dva milníky. S překonáním 750 tisíc korun do hry přibyde intermezzo, spojující příběhy druhého a třetího dílu, které by mělo vysvětlit, jak se z Pankráce stal soukromý detektiv. Za 850 tisíc korun pak fanoušci dostanou modernizovaný soundtrack.

Samozřejmostí je celá řada úrovní v závislosti na tom, kolik hráči přispějí. Nejméně lze přispět 100 korun, věcné odměny začínají u 299 korun, kde se hráči můžou těšit na sadu mariášových karet s upraveným designem. Za 349 korun pak backeři získají samotnou hru v elektronické licenci a za 549 korun už čeká disková verze. Vedle toho existuje řada různých variant s tričky, panákovými skleničkami, limitovanou edicí, artbookem, sběratelskou soškou a tak dále. Od minula se vrací i pozvánka na pizza party nebo možnost nadabovat jednu z postav.

Autoři zatím počítají s PC, Macy, mobilními telefony a také nevylučují budoucí verzi pro Nintendo Switch nebo konzole Xbox. Smůlu mají jen majitelé PlayStationu kde remaster určitě nevyjde.

V době psaní těchto řádků už hráči autorům přislíbili zhruba desetinu požadované částky. Projekt je tedy na dobré cestě, aby uspěl podobně jako sedmička.

Polda 7 bojuje s pirátskými kopiemi, na české herní scéně to vyvolalo ostrou diskuzi o dopadu pirátství na prodeje
i Zdroj: Hrej.cz / Martin Synek

Polda 7 bojuje s pirátskými kopiemi, na české herní scéně to vyvolalo ostrou diskuzi o dopadu pirátství na prodeje

Návrat kultovní série českých adventur Polda není takový, jaký si jej autoři představovali. Ještě před vydáním hry se totiž…

19. 4. 2022 11:15
2
Petr Svoboda o Polda 7: Crowdfundingu jsem vůbec nevěřil
i Zdroj: Hrej.cz

Petr Svoboda o Polda 7: Crowdfundingu jsem vůbec nevěřil

Petr Svoboda se na sérii Polda podílí už od druhého dílu. Až s šestkou se ale dostal do čela vývoje a v současnosti vybírá…

31. 7. 2020 08:45
3

Ta vybírala peníze na HitHitu v polovině roku 2020 a svůj cíl 400 tisíc korun splnila téměř čtyřnásobně. Vydání ale doprovázela kontroverze s pirátskou verzí, kterou na internet vypustil zřejmě některý z přispěvatelů. Autoři tehdy uváděli, že uvažují o úplném konci herního vývoje a situaci navíc obklopovala ostrá diskuze nad kvalitami hry a tím, zda za problémy hry můžou jen piráti.

Tým ale zřejmě situace neodradila. Ostatně o remasteru dvojky mluvil už tehdy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama