ZeniMax se omlouvá za využití fanouškovského obrázku v placeném skinu pro The Elder Scrolls Online
i Zdroj: ZeniMax / Oficiální snímky
The Elder Scrolls Online Novinka ZeniMax se omlouvá za využití fanouškovského obrázku v placeném skinu pro The Elder Scrolls Online

ZeniMax se omlouvá za využití fanouškovského obrázku v placeném skinu pro The Elder Scrolls Online

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 4. 2023 17:13

Společnost ZeniMax oznámila, že promptně vyřeší svůj vlastní přešlap vůči fanouškům. Uživatel s přezdívkou Relan Daevath totiž upozornil na to, že se jeho fanart objevil přímo ve hře v podobě zpoplatněného skinu, aniž by ho autoři jakkoliv zmínili jako tvůrce.

Reklama

  • ZeniMax se omluvil, že použil fanart pro vytvoření placeného skinu, aniž by zmínil původního autora
  • Hledá řešení nápravy

V červenci roku 2020 měl zveřejnit obrázek odkazující na postavy Sotha, Vivec a Almalexia na sociální síti Tumblr. Nyní se ve hře objevily tetovací skiny právě s motivem jedné z kreseb. Že nejde o náhodnou podobu je naprosto evidentně patrné. Relan Deavath si postěžoval, že studio ani nezmínilo, že jde o jeho výtvor, natožpak aby jej za něj nějak odměnilo.

Na druhou stranu ale přiznal, že autorská práva na dané postavy stále vlastní ZeniMax, teoreticky tedy nedošlo k žádnému narušení. Jen prostě krok studia není úplně přátelský. Samotného Deavatha by potěšila jednoduchá zmínka.

Autoři hry ale s umělcem souhlasí a za situaci se veřejně omluvili. "Nikdy nebylo naším záměrem zahrnout do hry fanouškovské práce komunity bez náležitého uznání. Jsme v kontaktu s umělcem a budeme s ním spolupracovat, abychom se ujistili, že dojde k řádnému řešení," naznačil oficiální účet The Elder Scrolls Online na sociálních sítích. Kontakt se studiem potvrdil i sám uživatel a poděkoval komunitě za podporu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama