Zemřel spisovatel sci-fi Greg Bear. Výrazně se podílel na příbězích ze světa Halo
i Zdroj: Greg Bear (Osobní blog)
Novinka Zemřel spisovatel sci-fi Greg Bear. Výrazně se podílel na příbězích ze světa Halo

Zemřel spisovatel sci-fi Greg Bear. Výrazně se podílel na příbězích ze světa Halo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 11. 2022 12:38

Smutná zpráva se objevila na oficiálním blogu Halo Waypoint. V 71 letech zemřel spisovatel Greag Bear, velmi plodný autor sci-fi, který se podílel na knižních doprovodech série stříleček Halo, ale i příspěvcích do značek Star Trek, Star Wars nebo Foundation. Taktéž šlo o jednoho ze zakladatelů festivalu Comic-Con v San Diegu.

Reklama

  • Zemřel spisovatel Greg Bear
  • Podílel se na řadě známých sci-fi
  • Napsal tři knihy doprovázející Halo 4

Studio 343 Industries ho označuje za jednoho z nejdůležitějších sci-fi spisovatelů současnosti. K sérii Halo se dostal v roce 2010, kdy studio shánělo autory románů doprovázejících chystaný čtvrtý díl. Bear tak dostal za úkol vytvořit bohaté příběhové pozadí pro nová vyprávění a podílel se na historii tajemné rasy Forerunnerů. Vytvořil takzvanou Forerunner Sagu s knihami Cryptum, Primordium a Silentium.

Vedle toho 343 Industries vypichují i to, že Bear patřil k vůbec prvním autorům prozkoumávajícím svět nanotechnologií v románu Blood Music, už v roce 1985.

Spisovatel zemřel v sobotu. Podlehl několikanásobné mrtvici způsobené sraženinami v tepnách. Kvůli problémům s dokrvením mozku podstoupil v roce 2014 operaci. Bear během minulého týdne upadl do kómatu bez šance na zotavení a po dvou dnech byl dle svého dřívějšího přání odpojen.

Za svůj život napsal přes 50 knih, poslední z nich vyšla v loňském roce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama