Zemřel Benoît Sokal, autor a designér Syberie, Paradise nebo Sinking Island
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zemřel Benoît Sokal, autor a designér Syberie, Paradise nebo Sinking Island

Zemřel Benoît Sokal, autor a designér Syberie, Paradise nebo Sinking Island

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 5. 2021 11:15

Po dlouhém boji s blíže nespecifikovanou nemocí zemřel ve věku 66 let výtvarník a designér Benoît Sokal. Veřejnosti to oznámilo vydavatelství Microids, které produkovalo jeho hry. Sokal se proslavil především adventurní sérií Syberia, kde se staral o ikonická prostředí z mrazivých končin Ruska s charakteristickou atmosférou.

Reklama

  • Ve věku 66 let zemřel po boji s nemocí Benoît Sokal
  • Proslavil se adventurní sérií Syberia
  • Ve vlastním studiu stvořil mj. Paradise a Sinking Island

Svou tvůrčí kariéru začal na konci sedmdesátých let, kdy tvořil pro francouzský komiksový magazín Á Suivre. Na konci devadesátých let přišel se svou první hrou Amerzone právě pod hlavičkou studií Microids. Skutečného průlomu dosáhl až s adventurní sérií Syberia z roku 2002. Pokračování vzniklo o dva roky později, v roce 2017 jsme se pak dočkali i třetího dílu. V současnosti je ve vývoji i čtvrtý díl s podtitulem The World Before, na kterém Sokal pracoval v posledních měsících svého života.

Vedle práce pro Microids v roce 2003 založil vlastní studio White Birds Productions, v rámci kterého vyvinul adventury Paradise, Sinking Island a Nikopol: Secrets of the Immortals. Kvůli finančním problémům ale studio v roce 2011 zaniklo.

Benoît Sokal patřil k velmi uznávaným tvůrcům, jeho hry sbíraly ocenění pro nejlepší adventury roku a dodnes má spoustu příznivců především z řad fanoušků žánru. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama