World of Warcraft: Dragonflight možná nabídne třetí specializaci Evokera zaměřenou na podporu. Na informace poukazuje datamining souborů
i Zdroj: Blizzard
World of Warcraft: Dragonflight Novinka World of Warcraft: Dragonflight možná nabídne třetí specializaci Evokera zaměřenou na podporu. Na informace poukazuje datamining souborů

World of Warcraft: Dragonflight možná nabídne třetí specializaci Evokera zaměřenou na podporu. Na informace poukazuje datamining souborů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 3. 2023 10:20 1

Blížící se vydání první velké aktualizace pro World of Warcraft: Dragonflight přenáší pozornost hráčů k novému obsahu. Před vydáním patche 10.1, o kterém se toho zatím příliš neví, hráči objevili náznaky toho, že nová hratelná třída Evoker, která byla do hry přidána právě s Dragonflight, by mohla získat třetí specializaci.

Reklama

  • Nová spekulace značí, že by Blizzard mohl v patchi pro World of Warcraft: Dragonflight představit třetí specializaci třídy Evoker
  • Na informaci upozornili informace dataminerů
  • V souborech hry se hovoří o tom, že Evoker bude posilovat své spojence

Pro představu, třída Evoker je podle stávajícího nastavení hry exkluzivní pouze pro rasu Dracthyr a stejně jako Demon Hunteři z datadisku Legion nabízí pouze dvě specializace: léčitel skupiny, nebo DPS. Na druhou stranu Paladinové a mnozí další mohou mít specializace tři (nebo čtyři v případě Druida ), jako jsou např. léčitelé, DPS nebo tank.

Zatímco podrobnosti o údajné specializaci Evoreka jsou zatím čistě spekulace, hráči si všimli toho, že v úkolu „Our Destiny“, specifickém právě pro tuto třídu, zaznívá informace o její budoucnosti. Podle serveru Wowhead, který o této možnosti informoval, je v úkolu, jenž byl objeven v souborech hry, použit text odkazující na „tzv. nově vzpomenout třídu“.

Později v úkolu musí hráči pomoci postavě tzv. Ebyssiana, aby se mohl postavit bossovi tím, že ho hráč "posílí“, resp. vyléčí. Zajímavé ovšem je, že Evoker nemá v současnosti nic, co by třídě dalo šanci někoho boostovat" nebo léčit. Použití tohoto slova by tak mohlo značit, že se třetí specializace možná bude orientovat na dalšího hybrida. Podle odhadů by mohlo jít proto např. o kombinaci udílení poškození na dálku a podporu spojenců, což je odlišné od toho, co hráčská základna očekávala.

Někteří fanoušci totiž vzhledem k existujícím třídám doufali, že se i Evoker dočká tankové specializace. Tato možnost by rovněž zčásti odpovídala rozhovoru mezi uživatelem YouTube Towellieem a zástupcem ředitele hry Morganem Dayem, kde nedávno padlo, že přidání nové specializace sice možné je, ale zatím se to nikdy nepovedlo.

„Nikdy jsme žádnou specializaci do hry nepřidali, takže k tomu opravdu nemohu nic říci," odpověděl Day na otázku k možnosti přidání tankové specializace. „Víte, když jsme mluvili o Evokerech, opravdu jsme chtěli přidat DPS na dálku, to byl aspoň cíl, neboť [Evokeři] mají velká stará křídla, takže se hodně diskutovalo o tom, jak by to vypadalo v boji zblízka a podobně... O tancích se mluvilo už v počátcích, kdy se nám Evokeři i byť jen mihly před očima," dodal vývojář.

Magazín PC Gamer v přímo návaznosti na tento komentář upozornil, že Dayova odpověď je ve svém obsahu dostatečně neurčitá na to, aby nevyloučila tanka, ani možnost podpory na dálku. 

Co se týče informací které jsou naopak oficiální, a tedy i potvrzené, ty jsou zatím příběhové. Patch 10.1 se dle Blizzardu ponoří do původu lidu Dracthyr, tedy rasy drako-lidských hybridů, kterou stvořil Deathwing, ničitel Azerothu z Cataclysmu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama