Vyšla další aktualizace systému Nintendo Switch. Přinesla tradiční vylepšení stability
i Zdroj: Unsplash
Novinka Vyšla další aktualizace systému Nintendo Switch. Přinesla tradiční vylepšení stability

Vyšla další aktualizace systému Nintendo Switch. Přinesla tradiční vylepšení stability

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 5. 2023 08:57

Společnost Nintendo oznámila, že vydala další důležitou aktualizaci firmwaru konzole Nintendo Switch. Ta nese označení 16.0.3 a jde o další z řady updatů třetí úrovně. Přináší tedy jen nenápadné změny v backendu fungování systému.

Reklama

  • Vyšla aktualizace 16.0.3 pro systém Nintendo Switch
  • Podle dataminu opravila minoritní problémy s ukládáním dat

Samotný výrobce avizuje, že by mělo dojít k obligátnímu zvýšení stability fungování přístroje. Switch tedy bude zase o něco plynulejší a optimálnější herní platforma. O něco zajímavější a podrobnější informace přinesl jako obvykle dataminer a expert na hardware i software Nintendo s přezdívkou OatmealDome. Podle něj aktualizace 16.0.3 přináší opravy chyb během několikanásobných paralelních operací s uloženými daty. Co to znamená v praxi se můžeme jen domnívat.

Některé odpovědi příspěvku upozorňují na to, že může jít o reakci na problém s mizejícími uloženými hrami Pokémon Scarlet & Violet. Ten se objevil v březnu letošního roku a někteří hráči kvůli němu přišli o spousty hodin postupu. Šlo o nepříliš častý problém. Firma navíc podle dostupných informací postižené hráče kontaktovala a pomohla jim s obnovením uložených pozic. Chyba se zřejmě objevila v jedné z aktualizací hry, teoreticky však mohla souviset i se systémem konzole.

Aktualizace systému Nintendo Switch se podle označení dělí na větší a menší. Ta dnešní se řadí mezi menší, změnilo se tedy jen číslo na konci. Větší aktualizace posunou trojčíslí o stupeň výše. Naposledy se tak stalo s updatem 16.0.0, který vyšel na konci února. Nepřinesl sice žádné zásadnější změny v uživatelském prostředí, ale výrazněji přepracoval práci se slovy, přezdívkami a aktualizoval právní ujednání v systému konzole. Došlo také k řadě neviditelných vylepšení jednotlivých částí systému.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama