Úniky hovoří o nových evolucích a variantách v Pokémon Scarlet a Violet
i Zdroj: Pokémon Company
Pokémon Scarlet & Violet Novinka Úniky hovoří o nových evolucích a variantách v Pokémon Scarlet a Violet

Úniky hovoří o nových evolucích a variantách v Pokémon Scarlet a Violet

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 7. 2022 09:53

Další generace pokemoních her se pomalu blíží, a zatímco samotní autoři zůstávají spíše tajemní, na sociálních sítích se to jen hemží spekulacemi a úniky. Asi nejproduktivnější je v tomto ohledu respektovaný twitterový účet CentroLeaks, údajně vycházející z informací dvou insiderů, kteří mají k vývoji hry velmi blízko. Na účtu se tak objevuje řada kusých informací, které ale začínají tvořit docela zajímavý obrázek o tom, co ve hře uvidíme.

Reklama

  • Dle úniků se v Pokémon Scarlet a Violet dočkáme dalších možností variování druhů
  • Kromě regionálních druhů půjde také o starověké, budoucí a konvergentní varianty

Ty nejzajímavější se samozřejmě týkají Pokémonů a jejich variací. Od sedmé generace jsme zvyklí na oblíbené regionální varianty, kdy se stará známá stvoření v konkrétních místech mění vzhledem i schopnostmi a typologií. V pokračování Scarlet a Violet se ale zřejmě dočkáme řady dalších, nových způsobů, jak se můžou známá stvoření měnit, i když regionální druhy budou stále přítomny. Dle leaků by se pyrenejské podoby měl dostat Wooper a celkem logicky i býčí Tauros.

Vedle toho ale ve hře postavené na rozdílech mezi prehistorií a budoucností uvidíme právě takzvané Ancient a Future Species. To nejsou přímo varianty existujících Pokémonů, fungovat prý budou jako regulérní další druhy s vlastním indexovým číslem. Půjde ale o předka, nebo naopak vzdáleného potomka současných Pokémonů. Svých pravěkých předchůdců se dočká třeba Jigglypuff, Amoonguss, Misdreavus nebo Volcarona. Naopak následovníka z budoucnosti prý dostane Delibird a Gallade. Podobné formy se chystají i pro Salamence a Tyranitara, zatím ale není jasné, jestli půjde o předka nebo potomka.

Zajímavostí je, že by se tyto časově posunuté formy neměly nijak vyvíjet, ale měly by být velmi mocné, s velmi vysokými výchozími statistikami. Možná se mezi nimi najdou Pokémoni zajímaví i pro kompetitivní scénu.

To ale není vše. Ve hře by se prý měla objevit ještě jedna zajímavá novinka v podobě konvergentních druhů. Ti vycházejí z tzv. konvergentní evoluce, tedy vývoje různých druhů podobným směrem. Díky nim bychom měli dostat nové druhy Pokémonů, kteří nemají s těmi původními vlastně nic společného, ale jsou jim velmi podobní, protože se vyvinuli podobným způsobem. Zatím se mluví o vodním Pokémonovi ve stylu Diggleta, a naopak svého suchozemského protějška by zřejmě měl dostat blíže neurčený vodní Pokémon z první generace.

Závěrem se v leaku také mluví o nových evolucích. Třetí fáze se zřejmě dočká Primeape. Rozšíří se rodina Woopera a Murkrowa a vyvíjet se začnou i Dunsparce a Girafarig. Dost možná prostřední evoluci dostane i velmi dlouhý cyklus Pawniarda s Bisharpem.

Šarlatoví a nachoví - co zatím víme o nové generaci Pokémonů?
i Zdroj: Pokémon Company

Šarlatoví a nachoví - co zatím víme o nové generaci Pokémonů?

Série Pokémon se vrací s další generací, už druhou na konzoli Switch. Se Sword & Shield se jí sice nepovedlo komunitu úplně…

14. 6. 2022 14:00

Mezi další spekulace patří to, že se výrazněji změní principy množení, které už nebude využívat služeb Daycare. Pokémoní vejce ale zůstanou klíčovou součástí hry. Zda je to všechno pravda uvidíme nejpozději 18. listopadu letošního roku, kdy hra vychází.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama