Ukázka nového Unreal Enginu bere dech. Podívejte se sami
i Zdroj: Epic Games, Ninja Theory / Unreal Engine 5 press kit
Senua's Saga: Hellblade 2 Novinka Ukázka nového Unreal Enginu bere dech. Podívejte se sami

Ukázka nového Unreal Enginu bere dech. Podívejte se sami

Jakub Fišer

Jakub Fišer

23. 3. 2023 13:00 2

Společnost Epic Games představila v rámci vývojářské konference State of Unreal na výstavě Game Developers Conference (GDC) novou ukázku připravovaného Unreal Enginu 5.

Reklama

  • Epic Games ukázalo nové demo záběry Unreal Enginu 5 a 5.2
  • Fanoušci precizní grafické stránky u her budou „mlaskat blahem“

Epic odhalil na konferenci minimálně 6 ukázkových videí, které na různé ploše (1 až 6 minut) ukazují, čeho všeho bude nový Unreal Engine schopný. Za zdaleka nejpůsobivější lze označit převedení skutečného obličeje do enginu díky nástroji MetaHuman, anebo nový trailer na Hellblade 2: Senua’s Saga.

Trailer má zhruba minutu a celý ukazuje detail na obličej jedné z hlavních postav. Diváci si mohou povšimnout zejména precizní mimiky a úžasné práce obličejových svalů.

Neméně zajímavé demo ukazuje jízdu terénního vozidla Rivian prostředím tropického lesa. Zde se vyplatí zaměřit se na odlesky na kapotě a předním skle auta, stejně jako na hru světla a stínu v jednotlivých částech džungle. Vývojáři uvádí, že demo s Rivianem pochází z ranné fáze Unreal Enginu 5.2.

Již před rokem byla k dispozici hratelná ukázka Unreal Enginu 5 jménem The Matrix Awakens. Nové verze Unreal Enginu mají opět posunout herní odvětví dál, zejména co se audiovizuální stránky týká.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama