Tvůrci Total War rozesílají pozvánky na uzavřenou betu Hyenas. PvPvE vřavu rozběhnou už tento měsíc
i Zdroj: Creative Assembly / Sega
Hyenas Novinka Tvůrci Total War rozesílají pozvánky na uzavřenou betu Hyenas. PvPvE vřavu rozběhnou už tento měsíc

Tvůrci Total War rozesílají pozvánky na uzavřenou betu Hyenas. PvPvE vřavu rozběhnou už tento měsíc

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 8. 2023 09:25 1

Futuristická multiplayerová střílečka Hyenas, jíž už několik let chystají autoři série Total War, byla oznámena loni jako velké překvapení. V rámci loňského Gamescomu se toto překvapení i v našem preview zformovalo v to, že hra sice tolik ani neoslnila svou nápaditostí, ale zato se rozhodně neslučovala s běžnou tvorbou Creative Assembly. Navzdory tomu má však potenciál. Už loni došlo na hands-off ukázku, kdy vývojáři před novináři hráli sami, a nyní se stane, že předají hru i do rukou hráčů.

Reklama

  • Creative Assembly oznámilo uzavřenou betu své chystané akce Hyenas
  • Dostupná bude jen skrze Steam během rozpětí 31. srpna až 11. září 
  • Dostat se do ni mohou hráči, kteří hráli uzavřenou alfu (ti jsou nyní zváni automaticky) a hráči, kteří si na Steamu zažádají a budou pozváni

Připravovaná extraction střílečka, která nad rámec obecného roku 2023 prozatím nemá žádné datum vydání, se skrze nejnovější oznámení dočká nyní uzavřeného betatestu. Tento test proběhne dle vývojářů jen na PC skrze Steam, kdy začne 31. srpna a skončí 11. září. 

Gamescomové dojmy z Hyenas a rozhovor s vývojáři - Rodí se před námi velký průšvih?
i Zdroj: Sega

Gamescomové dojmy z Hyenas a rozhovor s vývojáři - Rodí se před námi velký průšvih?

Když jste se poprvé dozvěděli o Hyenas, co jste si pomysleli? Ano, teď předpokládejme, že o kompetitivní střílečce z dílen…

29. 8. 2022 14:00

Jak už minulý rok padlo, hráči budou během těchto tohoto testu, stejně jako plné verze, bojovat hlavně v týmech s jednotným cílem. Hyenas zahrnuje totiž skupiny budoucích vojáků, kteří se pro dobré peníze (a někdy i vyšší cíl) vydávají na lov za popkulturními artefakty. Tyto artefakty nepochází však z jejich budoucí doby, ale právě z naší. Jde v podstatně o to, že se hráči v počtu dvou a tří musí probojovat skrze ostatní skupiny, aby tyto objekty získaly pro splnění daného cíle.

V rámci příběhu je pak tato činnost i opodstatněna – i když samozřejmě ne nijak extra do hloubky. Situace se má tak, že všichni zbohatlíci v době, kdy je země už kompletně zdevastována, odešli ze Země na Mars, zatímco zbytek lidstva nechali živořit v obrovském slumu na oběžné dráze Taint. 

Miliardáři tímto však nekončí, jelikož chtějí více. Ve své nekonečné hamižnosti hromadí stále artefakty, které si pojí s minulým životem, přičemž titulní skupiny Hyenas (což jsou právě hráči) na tyto zbohatlíky útočí, aby si vzaly zpět to, co považují za své.

Hra v tomto směru obsahuje i vcelku dost postav, které mají všemožné zvláštní dovednosti a také obliby. Na začátku roku jsme viděli např. Hero-Ki. Ten by měl být podle ukázky v podstatě až neúnosným fanouškem Ježka Sonica (u jiných hrdinů budou preference značek zase jiné), a to až do té míry, že se za tohoto maskota i obléká a bojuje v jeho jméně. 

V uzavřené betě se z tohoto ohledu dočká 8 hrdinů, včetně nově oznámených, jako je Mozie a Digits, baletka Prima, astronaut Commander Wright, zmíněný cosplayer Hero-Ki, sniper El Silbón, Doc Hotfix a Galaxia.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama