Tvůrci Overwatch 2 chystají změny do další sezóny. Především chtějí vyřešit matoucí systém hodnocení
i Zdroj: Blizzard
Overwatch 2 Novinka Tvůrci Overwatch 2 chystají změny do další sezóny. Především chtějí vyřešit matoucí systém hodnocení

Tvůrci Overwatch 2 chystají změny do další sezóny. Především chtějí vyřešit matoucí systém hodnocení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 1. 2023 11:07

Studio Blizzard dále pokračuje v péči o loňskou multiplayerovou akci Overwatch 2. Ta nebyla přijata příliš pozitivně hráči ani kritiky, a dodnes ji trápí řada problémů. Ředitel vývoje Aaron Keller nyní naznačil, že se na jejich nápravě pracuje, a studio se soustředí na zpětnou vazbu komunity.

Reklama

  • Overwatch 2 do budoucna změní systém hodnocení hráčů
  • V současnosti funguje dvěma způsoby, které nejsou jednoduše pochopitelné pro hráče

V oficiálním blogovém příspěvku bylo například nastíněno, že se brzy změní značně matoucí a chaotický systém hodnocení hráčů v ranked zápasech. Ten totiž využívá tak trochu netransparentního způsobu řazení hráčů.

Veřejně jsou hráči označeni celkem klasickou ligovou úrovní, tedy na žebříčku od Bronze po Grand Master. Ta v jiných kompetitivních hrách obvykle indikuje, jak zkušení a nebezpeční daní hráči v ligovém systému jsou. Overwatch 2 ale zároveň hráče hodnotí na základě skrytého systému reflektujícího čistě jen výkony přímo v zápasech. To znamená, že do jednoho zápasu mohl matchmaking namíchat hráče z výrazně odlišných lig, protože měli dle analýzy podobné schopnosti. Jen se třeba v poslední době lišilo jejich štěstí.

Dle Kellera si hráči na tuto neprůhlednost dlouhodobě stěžovali a v rámci chystaných sezón 3 a 4 by měl přijít vylepšený, transparentnější systém s přátelštějším řazením. Vedle toho samozřejmě autoři pracují na balancování jednotlivých hrdinů i herní ekonomiky.

“Od hráčů jsme dostali zpětnou vazbu, že hra není dostatečně odměňující a že hráči nemohou získat požadované předměty v dostatečně krátkém čase. V třetí sezóně provedeme změny, které by měla některé z těchto stížností vyřešit. Jedná se o první krok. O další podrobnosti se s vámi podělíme příští týden,” zaznělo ve zprávě.

Overwatch 2 je zdarma dostupný na všech aktuálních platformách. Umístil se ale ve výčtu největších zklamání během vyhlášení letošní Invaze u nás na Hrej.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama