Tvůrce Final Fantasy pracuje na nové hře
i Zdroj: Mistwalker / Arzest
Fantasian Novinka Tvůrce Final Fantasy pracuje na nové hře

Tvůrce Final Fantasy pracuje na nové hře

David Bernard

David Bernard

31. 12. 2023 11:15

Hironobu Sakaguči, duchovní otec kultovní série Final Fantasy, aktuálně pracuje na novém herním titulu. O tuto informaci se podělil během rozhovoru s japonským magazínem Famitsu.

Reklama

  • Duchovní otec série Final Fantasy pracuje na nové hře
  • Sám Hironobu Sakaguči to prozradil v rozhovoru pro japonský magazín Famitsu
  • Hlavní dějová zápletka je dokončena, nyní se soustředí na psaní scénáře

Hironobu Sakaguči je znám především díky dnes již kultovní JRPG sérii Final Fantasy, u které stál od samého počátku a je považován za jejího duchovního otce. V roce 2003 se ale rozhodl opustit společnost Square (dnes známá pod jménem Square Enix) a vydal se vlastní cestou. Sakaguči následně založil studio Mistwalker, v němž stále působí jako CEO. Ve výročním skupinovém rozhovoru japonského magazínu Famitsu se Sakaguči nechal slyšet, že aktuálně pracuje na zcela nové hře. 

Final Fantasy VII Rebirth se blíží. Podívejte se na video rekapitulující dosavadní příběh
i Zdroj: Square Enix

Final Fantasy VII Rebirth se blíží. Podívejte se na video rekapitulující dosavadní příběh

Únorové vydání Final Fantasy VII Rebirth je za rohem. Společnost Square Enix přichází s videem, které rekapituluje příběh…

18. 11. 2023 12:00

Do přílišných detailů samozřejmě nezacházel, ale dle jeho slov dokončil hlavní dějovou zápletku a nyní se soustředí na psaní scénáře. Posledním úspěšným titulem, který v dílnách studia Mistwalker vznikl, je JRPG Fantasian. To vyšlo pouze pro herní službu Apple Arcade (Mac, iOS, tvOS) a od hráčů i kritiků sklidilo velmi kladné reakce. Na PC a herní konzole Fantasian bohužel nedorazilo.

Před vývojem JRPG Fantasian strávil Sakaguči nějaký čas tvorbou free-to-play mobilních her, a to včetně série Terra Battle a spin-offu Terra Wars. Po svém odchodu ze společnosti Square pracoval na mnoha klasických JRPG, jakými jsou Blue Dragon, Lost Odyssey či The Last Story.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama