Final Fantasy 16 bylo oficiálně oznámeno pro PC. V přípravě jsou také dvě placená rozšíření
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy 16 bylo oficiálně oznámeno pro PC. V přípravě jsou také dvě placená rozšíření

Final Fantasy 16 bylo oficiálně oznámeno pro PC. V přípravě jsou také dvě placená rozšíření

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2023 11:15

Šestnáctý číslovaný díl série Final Fantasy, který byl jednou z největších her letošního léta, bude znovu podporován skrze DLC. Herci, kteří ve hře působili, přijeli na veletrh PAX West, kde tuto informaci sdělili s hlavním producentem hry Naokim Jošidou. Ten se na speciálním panelu ke hře účastnil jen v rámci předtočeného videa, nicméně i tak oznámil, že hra dostane bezplatnou aktualizaci a na cestě jsou i 2 placená DLC, stejně jako PC verze hry.

Reklama

  • Square Enix potvrzuje Final Fantasy 16 pro PC a dvojici placených dodatků
  • Už během včerejšího dne hra také dostala bezplatnou aktualizaci, která do hry přidává kostýmy a další úpravu zbraní

S promluvou, která se zvláště opírala o přijetí hry komunitou, Jošida prohlásil, že „jedna z věcí, která se projevila obzvlášť silně, bylo to, že lidé chtěli vidět více z příběhu Valisthey a strávit více času s jejími obyvateli.“ 

Vzhledem k tomu následně potvrdil, že hra již touto dobou vzniká i pro PC a že v budoucnu dostane i dvě placená rozšíření, která zatím nepřiblížil. Stejně jako pro chystanou PC verzi budou dodatky podle něj prý víc rozebrány až s koncem roku (v ideálním stavu), takže bude ještě trvat, než bude poskytnuto okno vydání. 

Kde okno vydání nebo konkrétní datum už potřeba není, je ale nová aktualizace. Obsah updatu, který již nyní můžete sami vyzkoušet skrze alternativní kostýmy řady postav i výměnu vzhledu zbraní bez zhoršení jejich statistik, byl do hry už přidán 2. září. 

Jeho novinkou je mimo změn vizuálních i přidání obsahu. Příkladem je dodání zcela nového meče zvaného Onion Sword nebo také přidání nových ovládacích schémat pro ovladač DualSense.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama