The Day Before opět pod palbou kritiky. Vývojáři raději zablokovali diskuzi na Discordu
i Zdroj: Fntastic
The Day Before Novinka The Day Before opět pod palbou kritiky. Vývojáři raději zablokovali diskuzi na Discordu

The Day Before opět pod palbou kritiky. Vývojáři raději zablokovali diskuzi na Discordu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 12. 2023 09:00 1

Survival RPG The Day Before nedávno vstoupilo do předběžného přístupu, dobrý dojem ale neudělalo. Autoři se prakticky okamžitě ocitli pod dalším náporem kritiky.

Reklama

  • Hráči kritizují early access The Day Before
  • Vadí jim například špatný technický stav
  • Autoři dočasně zablokovali diskuzi na Discordu, aby mohli řešit hlášené chyby

Autoři survival RPG The Day Before museli v průběhu celého letošního roku z různých důvodů čelit značné kritice. Karta se bohužel neobrátila ani po spuštění předběžného přístupu, k čemuž došlo minulý týden ve čtvrtek.

Hra na Steamu obdržela více než 17 tisíc recenzí, pouhých 19 % uživatelů ji hodnotilo kladně. Celkové hodnocení je nyní „extrémně záporné”. Hráčům například vadí, že autoři titul prezentovali jako survival v otevřeném světě, ve výsledku se však profiluje spíše jako extrakční střílečka, jež se odehrává na relativně malé mapě. Kritika se týká také neuspokojivého technického stavu, jde třeba o časté propadávání texturami a další nepříjemné chyby.

Negativní reakce se pochopitelně objevovaly také na Discordu, a to v takovém množství, že se studio Fntastic rozhodlo pro přerušení diskuze. „Na základě několika důvodů jsme se rozhodli dočasně uzamknout kanál,” stojí v prohlášení. „Za prvé je nutné nechat věci uklidnit kvůli zdrcující toxicitě, kterou v současné době nedokážeme efektivně zvládnout. Za druhé potřebujeme předat všechna hlášení o chybách vývojovému týmu.”

Vývojáři následně vysvětlili, že moderování diskuze odvádí jejich pozornost od řešení problémů. Nejzásadnější nedostatky by měly být opraveny skrze chystanou aktualizaci, která dorazí v horizontu několika dnů.

V posledním prohlášení autoři odmítli nařčení z podvodu a využívání cizích assetů, zároveň se omluvili za styl vedení marketingové kampaně. Bližší detaily najdete v přiloženém článku.

Tvůrci The Day Before se omlouvají za průběh marketingové kampaně
i Zdroj: Fntastic / Mytona Fntastic

Tvůrci The Day Before se omlouvají za průběh marketingové kampaně

Vývojáři ze studia Fntastic si sypou popel na hlavu. V příspěvku na sociální síti X se ohlíží za problematickou…

5. 12. 2023 16:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama