Tencent kupuje 1C Company, získává českého vydavatele 1C Entertainment i distributora Cenegu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent kupuje 1C Company, získává českého vydavatele 1C Entertainment i distributora Cenegu

Tencent kupuje 1C Company, získává českého vydavatele 1C Entertainment i distributora Cenegu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2022 17:45

Spekulace o dalších investicích čínského holdingu Tencent mezi herní distributory a vydavatele byly pravdivé. Dle nové tiskové zprávy čínský gigant kupuje polský 1C Entertainment, pod který spadá několik divizí – 1C Online Games, 1C Publishing, QA a překladatelská společnost Qloc, digitální platformu Muve nebo distributora působícího v Polsku, Česku nebo Maďarsku, společnost Cenega.

Reklama

  • Tencent kupuje herní divizi 1C Entertainment
  • Součástí akvizice je i distributor Cenega, působící nejen na českém trhu

První zvěsti se objevily loni v srpnu, ty ale hovořily pouze o faktu, že by akvizice měla proběhnout. Tencent oficiálně přebere všechny dceřinné společnosti 1C, a to i vývojářskou divizi, která v srpnu vydala pokračování série King’s Bounty, v minulosti pracovala i na IL-2 Sturmovik či Men of War.

Zajímavou podmínkou akvizice je nutné přejmenování firem, v jejichž jménu figuruje “1C”. Tencent totiž neodkoupil celou skupinu, nýbrž pouze herní divizi. Zbytek se věnuje také účtování, správě či tvorbě systémů pro enterprise.

“Z této dohody jsme nadšení, je to velká příležitost pro 1CE, díky čemuž můžeme dosáhnout našich snů v herním průmyslu. Naše vize a vášeň bude nyní podpořena vedoucí herní společností a jsem potěšen touto unikátní šancí spolupracovat s Tencentem a dalšími kreativci, kteří jsou součástí tohoto globálního ekosystému,” tvrdí Tomasz Nieszporski, člen dozorčí rady. Cena akvizice nebyla zveřejněna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama