Starší Android 11 a velmi slabý výkon. To má být nový handheld od Logitechu
i Zdroj: @evleaks / Logitech G Gaming press kit
Novinka Starší Android 11 a velmi slabý výkon. To má být nový handheld od Logitechu

Starší Android 11 a velmi slabý výkon. To má být nový handheld od Logitechu

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 9. 2022 08:40

Před pár dny unikla na internet podoba připravovaného handheldu od firem Logitech a Tencent. Podle všeho má jít o konkurenci pro Nintendo Switch a Steam Deck. Odpůrci však tvrdí, že kvůli slabému výkonu bude konkurovat leda smartphonům.

Reklama

  • Kapesní herní konzole od Logitech o sobě odhaluje další novinky
  • Dostane relativně slabý čipset Snapdragon 720G a jen 4 GB RAM
  • Kromě toho poběží na postarším Androidu 11

Známý technologický nadšenec a lovec úniků Evan Blass vypustil první fotografii handheldu Logitech G Gaming a svět zůstal v úžasu. Nyní unikají další informace, které jsou vcelku zásadní, radost zájemcům ale nedělají.

V systému na displeji lze spatřit obchod Google Play, taktéž aplikace jako YouTube nebo Google Chrome. Podle toho to vypadá, že handheld od Logitechu poběží na systému Android 11 a bude schopný rozjet ikonické androidové tituly – anebo novější AAA tituly formou streamovaného hraní.

Nojo, jenomže ze specifikací přístroje uniklo, že dostane čipovou sadu Qualcomm Snapdragon 720G z ledna 2020, grafický čip Adreno 618 a také pouze 4 GB operační paměti. Kolem a kolem, výkonu bude mít jako telefon střední třídy s cenou kolem 5 tisíc korun.

Nemusí to však tolik vadit – pakliže je zařízení zamýšleno primárně na streamování. Přesto je tu velké riziko postupného zpomalování a zadrhávání zařízení po relativně krátkém čase. O únik specifikací se opět postaral Evan Blass, výrobce ho zatím nijak nekomentoval.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama