Star Wars: Force Unleashed II Článek Star Wars: Force Unleashed 2

Star Wars: Force Unleashed 2

Maggot

Maggot

10. 7. 2010 22:51 8
Reklama

V předaleké galaxii, kam ani oko nedohlédlo, to vřelo! Vy jste si létali sem a tam, a jako oblíbené morčátko Dartha Vadera sekali, co se dalo, bez ohledu na počet končetin, očí či chromozomů. Ovšem taková práce není na jedno odpoledne, a tak je potřeba využít přesčasů v podobě druhého dílu hry Star Wars: The Force Unleashed, která slavila mnoho úspěchů jak u Sithů, tak zejména u hráčů. V roli Starkillera se opět vydáváte na pouť plnou ostrých světel, psychokinetických hrátek a co je hlavní, setkáte se s postavami, které jsou důvěrně známé milovníkům toho hvězdného univerza. Sečteno podtrženo, výlet do hrdinovy duše v kombinaci s rozvinutější hratelností zní vcelku slibně. Teď už vás opravdu nebudu zdržovat…

Mentální rozpolcenost

Jak móda praví, tak se musí lidé přizpůsobovat! Příběh hry se odehrává circa půl roku po událostech v prvním díle, přičemž s ním sdílí jednu velice podstatnou věc. Tou je hlavní hrdina Starkiller, za kterého si střihnete roli i v druhém díle. Po menším fiasku se tak probouzíte zmaten s pocitem, který míváte po propařeném víkendu. Ano, ta hořkost v ústech se nedá jen tak zaplašit. Jak brzo sami zjišťujete, nejste už ten chlapík plný originality, ale dle slov samotného Vadera klon původního Starkillera. Už víte, odkud ta zmatenost a mezery v paměti, že? Podivné fragmenty a flashbacky, jež vás straší ve dne v noci, se nedají jen tak přecházet, a vy se vydáváte napříč pouti, na jejímž konci by mělo ležet kompletní odhalení vaší osobnosti a hlavně vytoužená láska a zkušená bojovnice, Juno Eclipse. Ačkoliv jste zároveň lovcem prahnoucím po odhalení sebe sama, ocitáte se zároveň v kůži kořisti, jelikož budete mít za zadkem Dartha Vadera, který má s vaším torzem jiné plány. Ne, rozhodně si z vás neudělá povlak na polštáře, ale vytvoření ultimativního válečníka Sithů z vašich pozůstatků, je zkrátka představa moc lákavá na to, aby se jí dalo odolat.

Příběh má být daleko temnější a dospělejší, nežli v případě prvního putování, a když se nad tím zamyslíte, mysl temného hrdiny a člověka, kterému prošel rukou jednak vysoký proud, ale i obsáhlý seznam obětí, je dosti strašidelná sama o sobě. Po útěku z domovské planety klonů, Kamino, vás tak nemůže nic zastavit před pátráním po své opravdové minulosti a hledáním oné osudové postavy, kvůli které se ve spánku zmítáte v těsných křečích, zejména v pánevní oblasti. Určitě vás už ale nebaví ty řeči o vyrůstání a dospělosti. Nyní je čas na pořádnou akci hodnou tvrdého chlapa. Faktem je, že ve hře uplatníte spíše vaše mozkové bicepsy, jak samotné pěsti, ovšem možnost používat i dva lightsabery naráz je příjemným zjištěním. Určitě si pamatujete na vcelku šťavnatou hratelnost prvního dílu, která byla prošpikovaná možností používat všelijaké Sithské síly a triky s psychikou. Pokud pomineme nepříliš přesvědčivý zaměřovací systém, který má být v případě druhého dílu přepracován k nepoznání, jednalo se o jednu z těch přesvědčivých stránek hry. Star Wars: The Force Unleashed 2 dorovnává a přihazuje.

Mentální nadřazenost

Mezi schopnosti byl tak zařazen například Mind Trick, kterým jednoduše ovládnete mysl vašich nepřátel, přičemž není poté nic jednoduššího, než jej poštvat proti ostatním. Místo zabijáka se z vás na minutku stane mistr loutkař a věřte, že se vám tato role bude zamlouvat. Daleko důležitější změnou je možnost využívat Force Fury, což je režim, ve kterém se hráči několikanásobně zesílí jeho schopnosti, ať už se bavíme o ofenzívě, nebo defenzívě. Během mžiku tak budete moci ohýbat veliké droidy přes koleno, rozhazovat kolem sebe Stormtroopery, jako když dáváte slepicím, a co lépe, nejste prakticky ničím omezováni. Otázkou je, jakým způsobem se bude tato schopnost dobíjet, ale z předložených faktů je zatím jasné, že ji budeme potřebovat i při klíčových momentech v samotném příběhu. To by nebyl Star Wars titul, v němž by si autoři neodpustili chvaty jako Force Push přitažení nebo Force Pull jako opak. Hráč by tak měl pociťovat daleko větší sílu a možnosti jejího používání, ovšem ne s pocitem neomezenosti.

Pro případné pacifisty – nyní odvraťte zrak! Ačkoliv byl boj vždy denním chlebem, TFU2 si nemohl nedovolit přichystat nějaké ty změny. Nepřátel už nebude tolik najednou, což možná zamrzí, když máte po ruce tolik moci, ale nepočítejte s tím, že byste si neužili krájení nebohých Stromtrooperů, nebo se nedej bože nudili při bossovských soubojích. Tentokrát si určitě nevystačíte s mačkáním dvou tlačítek (z nichž jedno slouží pro skok do menu), ale bude potřeba trošku více taktizovat, jelikož nepřátelé mají být daleko rafinovanější a chytřejší. K poražení speciálních kopiníků tak bude potřeba kombinace sil a samotných zásahů lightsaberu, což je ostatně jeden příklad z mnoha. Jednou matkou představenou budiž droid Carbonite Heavy, schopný hráče zmrazit, přičemž je sám odolný vůči účinkům světelného meče. Nejdříve tak musíte přijít na to, jak odstranit energetickou skořápku, a poté s tímto chlapcem vytřít všechny kouty galaxie. Souboje s bossy nebudou postrádat epičnost, což je dnes v mnoha faktorech nesmírně důležitý faktor při prvotním vnímání hry. A tou nejvíce zásadní novinkou pro všechny zvrácené jedince je fakt, že budeme moci konečně ukrajovat končetiny! Jak by asi vypadala kombinace oddělené ruky a Force Push… to se dozvíme 26.10. 2010!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama