Square Enix končí se zaměřením na Japonsko, chce expandovat na globální trh
i Zdroj: Square Enix
Novinka Square Enix končí se zaměřením na Japonsko, chce expandovat na globální trh

Square Enix končí se zaměřením na Japonsko, chce expandovat na globální trh

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 10. 2022 16:47

Herní průmysl se rok od roku zvětšuje, což ukazují všemožné proměnné – ať jsou to příjmy, počty hráčů nebo budgety her. Právě zvětšující se nároky hráčů a tím spojené rozpočty na hry nutí vývojáře ke globalizaci, k čemuž dojde i u japonského vydavatele Square Enix.

Reklama

  • Square Enix v tiskové zprávě oznamuje, že se již nebude soustředit čistě na japonský trh
  • Chce expandovat na globální úroveň, upraví tak interní procesy i vývoj her

Zatímco Microsoft se naopak snaží v rámci japonského trhu prorazit, Sega a nově i Square Enix se chtějí více soustředit i na západní trh. V nové finanční zprávě vedení tvrdí, že japonský trh již není dostatečný pro plánovaný růst společnosti.

„Dosáhnout velkého růstu v rámci herního průmyslu je pro společnosti, které se soustředí primárně na japonský trh, velice obtížné, vzhledem ke stárnutí obyvatelstva. Vzhledem k tomu je kritické, abychom tvořili oblíbené tituly, jenž zasáhnout globální trh. Tern nabízí mnohem více jak zákazníků, tak potencionálních prodejů. Zároveň se herní vývoj stává větším a sofistikovanějším, zejména díky technologickému vývoji zařízení, pro které jsou hry stavěné. Investice do tvorby her jsou tak mnohem větší, než tomu bylo v minulosti,“ píše se v tiskové zprávě.

„Jinak řečeno, japonský trh již není dostatečný pro dosažení příjmů, která nám dovolí získat zpět náklady na vývoj a generovat zisk, tudíž musíme k vývoji her přistoupit tak, abychom uspěli na globálním trhu." Square Enix tak bude upravovat své interní procesy a vývoj her tak, aby vytvořili kvalitní hry, které si sice žádají větší investice, ale mají šanci zasáhnout větší obecenstvo. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama