Společnosti Sony a PlayStation se nepřekvapivě nezúčastní Gamescomu
i Zdroj: Gamescom
Novinka Společnosti Sony a PlayStation se nepřekvapivě nezúčastní Gamescomu

Společnosti Sony a PlayStation se nepřekvapivě nezúčastní Gamescomu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 6. 2023 14:45

Letošní ročník Gamescomu by sice mohl být o něco zajímavější a bohatší než ten předchozí, i tentokrát se ale bude muset obejít bez nejsilnějšího “modrého” držitele platformy. Společnosti Sony a potažmo i PlayStation do Kolína nad Rýnem v srpnu nevyrazí. Potvrdil to německý magazín Gamesmarkt.

Reklama

  • Na letošním Gamescomu bude chybět PlayStation

Výrobce podle něj nemá žádné plány na účast na letošním ročníku veletrhu. V praxi to znamená, že nebude mít stánek přímo na výstavišti. PlayStation, stejně jako konkurenční Nintendo, chyběl už loni. Na předchozím posldním ročníku Gamescomu v roce 2019 měl ještě klasický rozměrný stánek se spoustou aktuálních her, tehdy například Death Stranding nebo Call of Duty: Modern Warfare. Je to škoda, letos by mohl těsně před vydáním lákat třeba na nového Spider-Mana. 

Nintendo se nicméně na letošní Gamescom vrací.

Nintendo letos zavítá do Kolína na Rýnem, pořadatelé Gamescomu potvrzují jeho účast
i Zdroj: Nintendo

Nintendo letos zavítá do Kolína na Rýnem, pořadatelé Gamescomu potvrzují jeho účast

E3 letos sice nebude, o Gamescom ale nepřijdeme. Pořadatelé začínají pomaličku potvrzovat jednotlivé vystavovatele, chybět…

27. 4. 2023 12:35

Nejpřímější konkurence v podobě Xboxu nechyběla i přes slabší obsahovou nabídku ani loni. Letošní přítomnost zatím potvrzena nebyla, je ale poměrně pravděpodobná.

Zároveň to nicméně neznamená, že by PlayStation Gamescom úplně ignoroval. Je možné, že některou ze svých her nebo produktů ukáže během konference Opening Night Live Geoffa Keighleyho. Loni takto například představil prémiový ovladač DualSense Edge. Jde ale o další důkaz, že chce japonská firma spíše šetřit a vystačí si s vlastními přehlídkami ve stylu Showcase.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama