Obsáhlá konference k otevření Gamescomu se tradičně vrátí v srpnu. Svého návratu se dočká i PC Gaming Show
i Zdroj: Geoff Keighley, Opening Night Live
Novinka Obsáhlá konference k otevření Gamescomu se tradičně vrátí v srpnu. Svého návratu se dočká i PC Gaming Show

Obsáhlá konference k otevření Gamescomu se tradičně vrátí v srpnu. Svého návratu se dočká i PC Gaming Show

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 4. 2023 08:30

Svého oficiálního oznámení se dočkávají další letošní akce. Geoff Keighley oznámil, že otevírací ceremoniál letošního Gamescomu bude jeho další velkou událostí po Summer Games Festu a že se uskuteční 22. srpna. Podobně jako on pak svou akci potvrdil i magazín PC Gamer. Jeho tradiční PC Gaming Show, které se odehrává kolem (zrušené) E3 a každoročně sekunduje sesterské Future Games Show (od magazínu Games Radar), připadá na 11. června. Jedná se tedy o akci, která se odehraje ve stejný den jako oba přenosy Microsoftu, a to konkrétně po jejich proběhnutí.

Reklama

  • Zahajovací konference ke Gamescom proběhne 22. srpna
  • Už 11. června se dočkáme také PC Gaming Show

Gamescom Opening Night Live, jak by mohl název napovídat, je přenos, který slouží k zahájení největšího herního veletrhu v Kolíně nad Rýnem, který se odehraje od 23. do 27. srpna. Stejně jako loni bude ceremoniál přenášen živě a bude obsahovat řadu oznámení a také novinek. Nicméně, co přesně nás na podiu čeká, to je zatím záhadou. Geoff Keighley coby moderátor si jednotlivé karty zatím totiž drží bedlivě u těla, a můžeme proto pouze hádat, čehož se vlastně dočkáme.

S ohledem na program jsme na tom nicméně stejně i u PC Gaming Show. Na loňské prezentaci tohoto magazínu se totiž sice objevily takové tituly, jako je The Alters od 11-bit Studios nebo Rotwood od Klei Entertainment, nicméně jak víme, viděli jsme i jiné, větší projekty. Nechyběly třeba novinky o Arma 4, které, jak víme je zajímavé zejména v naší kotlině, dále pokračování  Warhammer 40,000: Space Marine 2 od Saber Interactive, ale i mnoho dalšího, co by nás mohlo zajímat. Dalo by se tedy říct, že i letos nejspíše uvidíme značně rozmanité podání. Jedním z kandidátů, které toto mohou zajistit, je např. loni oznámený Frostpunk 2, blížící se Baldur's Gate 3 nebo čerstvě oznámená novinka od Bohemia Interactive s názvem Silica.

Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica
i Zdroj: Bohemia Interactive / Tisková zpráva

Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica

Studio Bohemia Interactive oznámilo, že pod záštitou nově vzniklého labelu Bohemia Inkubátor vyjde nezávislý titul Silica.…

6. 4. 2023 15:43
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama