Splatoon 3 představuje nové zbraně, mapy, doplňky i sběratelskou minihru Tableturf
i Zdroj: Nintendo
Splatoon 3 Novinka Splatoon 3 představuje nové zbraně, mapy, doplňky i sběratelskou minihru Tableturf

Splatoon 3 představuje nové zbraně, mapy, doplňky i sběratelskou minihru Tableturf

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 8. 2022 09:26

Očekávaný třetí díl multiplayerové střílečky Splatoon se včera představil v dalším z podrobných streamů Nintendo Direct. Nabité video představilo řadu obsahových novinek, a i když se hra jako taková moc nezměnila, fanoušci se můžou těšit na osvěžující zážitek.

Reklama

  • Direct zaměřený na Splatoon 3 představil řadu novinek
  • Primární jsou nové zbraně, vybavení, mapy i možnosti, jak se zabavit v lobby

Základem změn jsou nové zbraně. Z předchozích titulů se vrací všechny dosud představené. Nově ale hráči můžou třímat i kušovitý Tri-Stinger střílející široký záběr inkoustu s možností nabíjení pro ještě mocnější výstřel. Vedle něj hra vítá také meč Splash Wiper, inspirovaný stěračem čelního skla. Ten se vyznamená zase při metání vln barevného inkoustu. Zásobu speciálních zbraní ozvláštní například lednice Tacticooler plná buffů,  sonická vlnová mina Wave Breaker a nafukovací žralok Reefslider, se kterým se můžete přihnat mezi nepřátele a nechat ho explodovat.

Při startu má hra nabídnout dohromady 12 map. Některé už jsme viděli, menší část bude úplně nová. Bohatší budou možnosti úprav postaviček. Ve virtuálních obchodech můžete nakupovat čepice, masky, doplňky a samozřejmě i trička, kalhoty a boty. Každý kus oblečení navíc přináší nějakou výhodu přímo v boji, a tyto výhody lze ještě posléze vyměňovat a mixovat. Čistě kosmetické jsou úpravy jmenovek, emocí a převlékací skříňky. Nabídka doplňků se má postupně rozšiřovat.

V lobby se lze věnovat tréninku na střelnici nebo přátelským zápasům se spřátelenými hráči. Nechybí ani možnost opakovaných záznamů. Mimo bitvy má také hraní zpestřit nová sběratelská karetní hra Tableturf Battle. Každý hráč dostane při startu základní balíček a postupem času sbírá celkem 150 hracích karet, ze kterých staví konkurenceschopný deck.

Splatoon 3 čeká také dlouholetá podpora. Nintendo mluví o dvou letech výrazné podpory s rozsáhlými placenými DLC i menšími aktualizacemi obsahu. Také avizuje rozšíření seznamu herních režimů.

Splatoon 3 vychází exkluzivně na Nintendo Switch 9. září.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama