Spin-off seriálu Zaklínač s podtitulem Pokrevní pouto se podle reakcí moc nepovedl. Chybí mu prý duše předlohy
i Zdroj: Netflix / IMDB
Novinka Spin-off seriálu Zaklínač s podtitulem Pokrevní pouto se podle reakcí moc nepovedl. Chybí mu prý duše předlohy

Spin-off seriálu Zaklínač s podtitulem Pokrevní pouto se podle reakcí moc nepovedl. Chybí mu prý duše předlohy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 12. 2022 16:13

Streamovací gigant Netflix během vánočních svátků přinesl dlouho chystaný spin-off seriálu Zaklínač s podtitulem Pokrevní pouto. Čtyřdílná série ukázala děj více než tisíc let před příběhy Geralta a měla osvětlit některé historické souvislosti zaklínačského světa. Dle reakcí kritiků i fanoušků jde ale spíše o výstřel do prázdna, který nechápe, co je na knižní předloze (i herní adaptaci) tak půvabného.

Reklama

  • Zaklínač: Pokrevní pouto od Netflixu je prý hodně slabý prequel
  • Kritici i fanoušci nejsou nadšení ze zpracování světa a nezajímavých postav a zápletek

Na agregátoru hodnocení Rotten Tomatoes má seriál s původním názvem The Witcher: Blood Origin jen 35 % pozitivních hodnocení kritiků, a z 687 reakcí fanoušků si odnáší ještě slabší hodnocení 9 %. Původní seriál Zaklínač z roku 2019 přitom sbíral výrazně pozitivní hodnocení.

Podobně slabé jsou výsledky na Metacritic (47 %). Uživatelská hodnocení jsou pak často ještě výrazně negativnější. Právě na Metacritic hodnotila hrstka fanoušků průměrně jen 0.7 body, na mezinárodní databázi IMDB podobně slabými 3,8 body a na české databázi ČSFD se uživatelé shodují na 34 %, což z Pokrevního pouta mimochodem dělá historicky 465. nejhorší seriál.

Co se tedy nelíbí? V různých recenzích je zmiňován přílišný odklon od knižní předlohy a pravidel světa, načrtnutých polským spisovatelem Andrzejem Sapkowskim. Často je kritizováno velmi generické zpracování světa a jeho obyvatel, nezajímavé hlavní postavy nebo naopak záporáci, a diváci opakovaně kritizují, že seriál nedokáže vystihnout kouzlo uvěřitelného a temného světa předlohy. Pozitivně je hodnocena alespoň výprava a kvalita technických efektů.

Seriál Zaklínač se s Henrym Cavillem rozloučí “v hrdinském stylu”. Hemsworth bude úplně jiný
i Zdroj: Netflix

Seriál Zaklínač se s Henrym Cavillem rozloučí “v hrdinském stylu”. Hemsworth bude úplně jiný

Společnost Netflix připravila před několika týdny pro fanoušky seriálového zpracování knih o Zaklínači nepříjemné překvapení…

22. 12. 2022 14:50

Uvidíme, zda Netflix dokáže situaci napravit v létě s chystanou třetí sérií “hlavní” série s Geraltem. V jeho roli se naposledy objeví Henry Cavill, od čtvrté série se obličejem populárního hrdiny stane Liam Hemsworth.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama