Sony získala pro PlayStation další významnou posilu. Tentokrát však nejde o vývojáře her
i Zdroj: PlayStation / Sony
Novinka Sony získala pro PlayStation další významnou posilu. Tentokrát však nejde o vývojáře her

Sony získala pro PlayStation další významnou posilu. Tentokrát však nejde o vývojáře her

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 8. 2023 07:30

Poměrně netradiční partnerství uzavřela Sony během tohoto čtvrtka. Prostřednictvím herní divize Sony Interactive Entertainment (zkráceně známé jako SIE) oznámila, že nad rámec herních studií uzavřela dohodu i o převzetí celé technologické společnosti Audeze. Ta je zajímavá, jelikož se nadále nesoustředí výslovně jen na hry, ale na zařízení s nimi spojená. Její doménou není tedy herní vývoj per se, ale výroba audio technologií, jako třeba herních sluchátek.

Reklama

  • Společnost Sony Interactive Entertainment (SIE) hlásí nákup nového studia
  • Tentokrát jde o technologického výrobce sluchátek --  společnost Audeze
  • Mechanismus jeho součástek je integrován i do nově ohlášených modelů sluchátek společnosti Sony

Na základě informací, které oznámení od Sony přineslo, bylo motivací pro jejich výběr nové posily zvukový požitek pro majitele PlayStationu. Společnost Audeze bude prý tuto část hraní u Sony podporovat, ač je zdůrazněno, že i po akvizici bude firma nadále fungovat samostatně a vyvíjet produkty pro jiné platformy. Rozdílem bude však asi to, že bude mimo těchto partnerství vyrábět i vlastní dedikované série produktů, a to jen pro ekosystém PlayStationu.

„Audeze je špičková značka sluchátek a tato akvizice podtrhuje naše zaměření coby Sony Interactive na inovace a poskytování nejlepších zvukových zážitků hráčům na PlayStationu," uvedl k oznámení Hideaki Nišino, viceprezident pro divizi Platform Experience u SIE. 

„Jsme nadšeni, že můžeme do ekosystému PlayStation zařadit odborné znalosti Audeze a navázat tak na velké pokroky, kterých jsme dosáhli se [sluchátky] Tempest 3D AudioTech pro PlayStation 5 a bezdrátovou náhlavní soupravou Pulse 3D,“ dodal následovně.

Společnost Audeze byla založena těsně po přelomu tisíciletí, kdy její hlavní činností stále zůstává produkce sluchátek pro profesionální audio. Konkrétně jejich současné technologie využívají speciálního magnetického měniče (v anglickém originále zvaného planar magnetic driver), který zajišťuje lepší zvuk, což zmínila i Sony. 

Sony představila handheld PlayStation Portal a nová sluchátka. Známe i cenu
i Zdroj: Sony

Sony představila handheld PlayStation Portal a nová sluchátka. Známe i cenu

Společnost Sony sice na letošním Gamescomu chybí, to ale neznamená, že by neměla co nabídnout. Důkazem může být bližší…

23. 8. 2023 19:02

Ostatně na této poznámce by nebylo ani nic zvláštního, uvážíme-li nedávné kroky společnosti Sony. Právě zmíněný výrobek Audeze, jež se s ním stala jednou z vedoucích firem trhu audia, doplňuje totiž podle našeho textu výše i jejich nově představená sluchátka, jimiž myslíme Pulse Explore a Pulse Elite (tedy po řadě: bezdrátovou náhlavní soupravu a bezdrátová sluchátka do uší). 

V rámci nich sice není nikde napřímo potvrzeno, že se na nich Audeze dosud podílela a bude spolupodílet i jako výrobce, nicméně i vzhledem k použitým dílům a akvizici je to nyní předpokládáno.

„Společnost Sony Interactive poskytuje společnosti Audeze jedinečnou příležitost k rozšíření našeho podnikání, protože pokračujeme v našem poslání dodávat nejlepší sluchátka ve své třídě nahrávacím profesionálům, audiofilům a hráčům,“ řekl Sankar Thiagasamudram, generální ředitel Audeze. „Těšíme se také na to, že budeme moci přispět k úsilí společnosti Sony Interactive posunout zvukové zážitky ze systému PlayStation na další úroveň."

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama